Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Chase της JPMorgan απαγορεύει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα στη Βρετανία

Η Chase αποδίδει την απόφαση στην αυξημένη συχνότητα απάτης στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Η Chase UK, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα που ανήκει στην JPMorgan, θα απαγορεύσει στους πελάτες της να πραγματοποιούν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων από τις 16 Οκτωβρίου. Αυτή η απαγόρευση περιλαμβάνει τη χρήση χρεωστικών καρτών για αγορές κρυπτονομισμάτων και τραπεζικών εμβασμάτων.

Η απόφαση αυτή έρχεται αφού και άλλες τράπεζες έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τις συναλλαγές με κρυπτονομισματα για να προστατέψουν τους πελάτες τους από απάτες. Η Chase αποδίδει την απόφαση στην αυξημένη συχνότητα απάτης στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Μετά την πτώχευση της FTX, του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Lloyds, Barclays και RBS διέκοψαν τις αγορές καρτών και τις συναλλαγές που αφορούσαν κρυπτονομίσματα.

Η Santander UK, η βρετανική μονάδα του τραπεζικού γίγαντα Banco Santander, έθεσε επίσης περιορισμούς στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων για τους πελάτες της. Η τράπεζα δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει όριο 1.000 λιρών για μεμονωμένες συναλλαγές με ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και όριο 3.000 λιρών για συνολικές μηνιαίες συναλλαγές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις