Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Νέες μειώσεις τιμών στην Ελλάδα που φτάνουν μέχρι ….26.500 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Tesla μείωσε τις τιμές των Model S και Model X κατά περίπου 20%

Η Tesla μείωσε τις τιμές των Model S και Model X κατά περίπου 20% στην ελληνική αγορά σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό την επιθετική τιμολογιακή πολιτική της για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, η Tesla είναι η πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα, ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Model Y είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά, ανεξαρτήτως καυσίμου. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έχει παίξει το γεγονός ότι οι τιμές της Tesla θεωρούνται πολύ ανταγωνιστικές στην κατηγορία στην οποία ανήκει κάθε μοντέλο της. Πράγματι, τα 33.990 ευρώ για τη βασική έκδοση του Model 3 (41.990 ευρώ πριν από την επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2″) δεν είναι μικρό ποσό. Ωστόσο, η τιμή είναι πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με την τιμή άλλων ηλεκτρικών οχημάτων, την προσφερόμενη ισχύ και το πακέτο παροχών, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσβασης σε Superchargers.

Οι μεγάλες μειώσεις τιμών δείχνουν την κατεύθυνση της Tesla

Πιστή σε αυτό το κλίμα, η Tesla μείωσε και τις τιμές δύο άλλων μοντέλων, του Model S και του Model X. Ομολογουμένως, τα δύο αυτά μοντέλα δεν είναι προσιτά για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, ακόμη και με τις μειώσεις των τιμών, αλλά δείχνουν μια κατεύθυνση της εταιρείας. Επιπλέον, μια τόσο δραστική μείωση τιμών είναι πολύ σπάνια, ανεξάρτητα από τη μάρκα ή την κατηγορία αυτοκινήτων.

Πόσο κοστίζει πλέον το Tesla Model S και το Model S Plaid;

Ξεκινώντας με το Model S, η χαμηλότερη από τις δύο εκδόσεις προσφέρει έκπτωση 16.500 ευρώ ή 14,8%. Έτσι, η τρέχουσα τιμή ξεκινά από 94.990 ευρώ, η οποία πέφτει στα 86.990 ευρώ όταν εφαρμόζεται η επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2″. Η δεύτερη έκδοση είναι το Model S Plaid, ένα αυτοκίνητο που έχει εκπλήξει τους πάντες με τις επιδόσεις του, καθώς έχει 1.020 ίππους. Για το Model S Plaid, η έκπτωση είναι 26.500 ευρώ 19,42%) και η τιμή είναι σήμερα 109.990 ευρώ ή 101.990 ευρώ με την εφαρμογή της επιδότησης “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2″.

Η τιμή του Tesla Model X και του Model X Plaid

Περνώντας στο Model X, η πτώση της τιμής ανέρχεται σε 19.500 ευρώ ή 16,32% για τη βασική έκδοση. Κάπως έτσι, η τιμή του σήμερα είναι 99.990 ευρώ, η οποία πέφτει στα 91.990 ευρώ με την επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”.

Μια άλλη έκδοση αυτού του μοντέλου είναι το Model X Plaid, επίσης με 1.020 ίππους, και η μείωση της τιμής για αυτό το θηρίο του SUV, το οποίο μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα, είναι 24.500 ευρώ17,56%). Έτσι, η τιμή φτάνει στα 114.990 ευρώ, η οποία μειώνεται στα 106.990 ευρώ με την επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”.

 

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες για τις μειώσεις τιμών δεν επιβεβαιώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις