SpaceX: Νέα συμφωνία για να στείλει στο διάστημα 4 ευρωπαϊκούς δορυφόρους

Newsroom
1'

Η SpaceX υπέγραψε συμφωνία για να θέσει σε τροχιά μέχρι τέσσερις ευρωπαϊκούς δορυφόρους πλοήγησης και ασφαλών επικοινωνιών, ανέφερε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν δώσει ακόμη την τελική έγκριση για τη συμφωνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία επικαλείται αξιωματούχους.

Η SpaceX και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για δύο εκτοξεύσεις την ερχόμενη χρονιά, καθεμιά με δύο δορυφόρους Galileo, δήλωσε στη WSJ ο Χαβιέρ Μπενεντίκτο, εκ των διευθυντών του οργανισμού.

Βάσει της συμφωνίας, οι δορυφόροι θα εκτοξευθούν με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η SpaceX και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.