Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

8η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2023

Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lnnovation Quest – PATRAS IQ, έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης μεταξύ ερευνητικού και παραγωγικού τομέα και αποτελεί μια μακροχρόνια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προωθεί ένα σύνολο δράσεων δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Κορυφαία εκδήλωσή της αποτελεί ασφαλώς η ετήσια τριήμερη Έκθεση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Λίγα λόγια για την Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «PATRAS IQ»

H Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας αποτελεί ένα ετήσιο forum συνάντησης που ευνοεί τη συζήτηση και την ανάλυση των θεμάτων που απασχολούν τους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης, σε συνάρτηση με την αξιοποίηση της καινοτομίας στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι εταιρείες leaders στον τομέα τους έχουν εμπιστευθεί τις δυνατότητες και ευκαιρίες προβολής και επικοινωνίας που παρέχονται, όπως -ενδεικτικά- οι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ολυμπία Οδός, Αlpha Bank, Eurobank, Γέφυρα Α.Ε., Ideal Bikes, Λουξ, Coffee Island, Τιτάν, PwC, Dynacomp κ.α.

  • Συμπορευτείτε με τις ιδέες ανάπτυξης και προόδου που χαρακτηρίζουν την έκθεση, υποστηρίζοντας την υψηλής ποιότητας και αποδοχής διοργάνωση, και διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας θεωρείται σημαντικός παίκτης και βασικός μοχλός για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Συνομιλήστε με ομοϊδεάτες και επιφανείς εμπειρογνώμονες σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο, δημιουργικό με όραμα στο μέλλον.
  • Ενισχύστε το προφίλ της εταιρείας / οργανισμού σας μέσω μιας περιεκτικής εκστρατείας μάρκετινγκ πολλαπλών πεδίων. Επιλέξτε το χορηγικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει και συνδεθείτε απευθείας με τους πρωταγωνιστές της εξέλιξης.

Συμμετέχοντες στην Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ είναι εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, νεοφυείς, καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί.

Την έκθεση επισκέπτονται Funds, Business Angels, Venture Capitals, εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της Έκθεσης είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών στο εθνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σκοπός της είναι η αξιοποίηση της γνώσης με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

 

Ο στόχος της Έκθεσης και οι Φορείς Συνεργασίας

Στόχος της Έκθεσης είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών στο εθνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σκοπός της είναι η αξιοποίηση της γνώσης με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – PATRAS IQ αποτελεί μία εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας με αντικειμενικό στόχο την υποστήριξη της έξυπνης ανάπτυξης.

Πώς επωφελούνται από την «PATRAS IQ» Εκθέτες και Επενδυτές

Οι Εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν μέσω:

  • Προβολής των ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων τους
  • Προβολής της εταιρείας και των προϊόντων/υπηρεσιών της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, βοηθώντας τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης
  • Προβολής των καινοτόμων λύσεων της επιχείρησης σε ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο από επενδυτές, επιχειρηματίες, και ερευνητές
  • Ευκαιριών δικτύωσης με εταίρους, πελάτες, πιθανούς συνεργάτες και παράγοντες της αγοράς
  • Ανάπτυξης και προώθησης νέων συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών
  • Απόκτησης νέων γνώσεων, εμπειριών και ανταλλαγή καλών πρακτικών από άλλους εκθέτες και επισκέπτες
  • Βελτίωσης της εταιρικής εικόνας και αύξησης της αναγνωρισιμότητας της εταιρείας
  • Δημιουργίας νέων πελατών
  • Ενίσχυσης της επαγγελματική φήμης και ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης στον κλάδο
  • Ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην καινοτομία
  • Συμμετοχής σε ένα διαδραστικό και δημιουργικό περιβάλλον

Για τους Επενδυτές, η Patras IQ 2023 αντιπροσωπεύει μια δυναμική ευκαιρία να ανακαλύψουν τους επόμενους επιτυχημένους επιχειρηματίες και να εξετάσουν επενδύσεις σε νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Αυτές οι επενδύσεις μπορούν να εκτιμηθούν είτε μέσω συνεργασίας με τον ακαδημαϊκό χώρο, είτε μέσω συμμετοχής σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες εταιρείες, ακόμη και εκείνες με μικρότερο αλλά ενθαρρυντικά ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι σημαντικό το ότι από το 2012 που διοργανώθηκε η πρώτη Patras IQ υπάρχει σταθερή συνεργασία με χρηματοδοτικά funds και venture capitals, ενώ εκπρόσωποί τους συμμετέχουν σε κάθε έκθεση είτε ως ομιλητές σε εκδηλώσεις, είτε ως κριτές σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς ή/και ως συνομιλητές σε B2B συναντήσεις.

 

Υπεύθυνος Διοργάνωσης & Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δημήτριος Μούρτζης, [email protected]

Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής: Σταύρια Μαθιού, [email protected] 

Τηλ.: 2610969654, e-mail: [email protected]

 

Τα οφέλη για επισκέπτες και εθελοντές της Έκθεσης

Ως επισκέπτες της έκθεσης:

  • Θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας
  • Θα συναντήσετε εκπροσώπους από εταιρείες και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Θα εμπνευστείτε από τις επιτυχίες άλλων
  • Θα δικτυωθείτε με σημαντικούς παράγοντες της αγοράς
  • Θα παρακολουθήσετε εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και σεμινάρια για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας
  • Θα απολαύσετε μια δυναμική και διασκεδαστική εμπειρία, πλαισιωμένη από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Ως εθελοντής, κάποιος μπορεί να αποκτήσει την εμπειρία διοργάνωσης μιας μεγάλης έκθεσης και να έρθει σε επαφή με την πανεπιστημιακή και την επιχειρηματική κοινότητα, να κάνει φίλους και να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας της «PATRAS IQ». Επίσης, να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να ανακαλύψει νέα ενδιαφέροντα, νέες καινοτόμες ιδέες και πώς αυτές παρουσιάζονται. Πάνω από όλα, οι εθελοντές της Έκθεσης θα κατανοήσουν άριστα την έννοια της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσω της συμμετοχής τους σε αυτήν «από μέσα».

Περισσότερες πληροφορίες για την 8η Έκθεση Patras IQ 2023, η οποία επιστρέφει στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2023 στον 1270 τ.μ. καλοσχεδιασμένο χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της, https://www.patrasiq.gr/

 

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #42

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις