Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην Αφρική λόγω FinTech

To FinTech έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην Αφρική μέσω των τοπικών κοινοτήτων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των Smartphones, με την Accenture να προβλέπει ότι σε σύντομο χρονικό οι Startups που δραστηριοποιούνται στη μεγάλη ήπειρο θα πάρουν το 1/3 του τζίρου των παραδοσιακών εταιρειών και τραπεζών.

Παρότι η Αφρική μαστίζεται από απουσία υποδομών, χαμηλή διείσδυση Internet και μειωμένη πρόσβαση των πολιτών σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ειδικά το τελευταίο είναι η μεγάλη ευκαιρία για τις αφρικανικές FinTech Startups οι οποίες συμπαρασύρουν μαζί τους και τη γενική οικονομική ανάπτυξη και την σχετική μείωση της φτώχειας.

Σε γενικές γραμμές στις χώρες όπου οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, για διάφορους λόγους, το FinTech έχει αλλάξει τα δεδομένα και μαζί με την επιχειρηματική ανάπτυξη και κερδοφορία βελτιώνεται και η ποιότητα ζωής της κάθε ομάδας – κοινότητας – πληθυσμού, με την όλη διαδικασία να γίνεται φυσικά μέσω Apps και Smartphones.

Οι επτά FinTech Startup που ξεχωρίσαμε

Μεγάλα κέντρα FinTech είναι σίγουρα η Νότια Αφρική αλλά και η Νιγηρία με μεγάλο αριθμό εταιρειών οι οποίες ασχολούνται κυρίως με υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων και πληρωμών.

OVAMBA_400Ovamba, Καμερούν: Προσφέρει υπηρεσίες χρηματοδότησης και εφοδιασμού σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, ιδρύθηκε το 2013.

VUGAPAY_400Vugapay, Ρουάντα: Η υπηρεσία προσφέρει μεταφορές χρημάτων μέσω Smartphones σε οκτώ αφρικανικές χώρες αλλά και δυνατότητα πληρωμών μέσω της εφαρμογής της.

VOGUEPAY_400VoguePay, Νιγηρία: Ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα μεγάλο κέντρο εκκαθάρισης συναλλαγών και πληρωμών στην Αφρική.

KONGA_400KongaPay, Νιγηρία: Το μεγάλο online πολυκατάστημα της Νιγηρίας προσφέρει απο τις αρχές του 2016 το δικό του σύστημα πληρωμών.

NAIRA_400Μ-Naira, Νιγηρία: Προσφέρει μεταφορές χρημάτων από το εξωτερικό προς τράπεζες και άλλα ηλεκτρονικά πορτοφόλια στην Νιγηρία. Κάθε χρόνοι οι Νιγηριανοί του εξωτερικού στέλνουν περίπου 24 δισ. δολ. στις οικογένειές τους πληρώνοντας μεγάλα ποσά για έξοδα. Το M-Naira φτιάχτηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό ενώ παράλληλα προσφέρει και δυνατότητες τοπικών πληρωμών σε καταστήματα κ.α.

SNAPSCAN_400SnapScan, N. Αφρική: Προσφέρει πληρωμές μέσω φορητών συσκευών και QR Codes σε συνεργασία με Visa και MasterCard.

PAYSAIL_400Paysail, Γκάνα: Προσφέρει υπηρεσίες μισθοδοσίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδρύθηκε το 2014.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις