Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

YouTube: Φέρνει νέα μέτρα ενάντια στην κακόβουλη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες

Το YouTube ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της κακόβουλης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοφιλή πλατφόρμα. Θα ενσωματώσει εργαλεία για την αυτόματη ανίχνευση περιεχομένου που παράγεται από AI, ενώ θα υποχρεώνει τους δημιουργούς να αναγράφουν ρητά πως στο περιεχόμενό τους έχει γίνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Φυσικά, οι χρήστες θα ενημερώνονται αναλυτικά ότι το περιεχόμενο που παρακολουθούν είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Οι νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες, στο άμεσο όμως μέλλον η εταιρεία θα δώσει έμφαση στο να πιέσει τους δημιουργούς να τοποθετούν ετικέτες σε περίπτωση που το βίντεο τους έχει υποστεί επεξεργασία (όλο ή εν μέρει) με τη βοήθεια εργαλείων AI. Στην περίπτωση αυτή ένα διαφορετικό σύστημα του YouTube θα ενημερώνει σαφώς τους χρήστες ότι παρακολουθούν AI Generated περιεχόμενο, ούτως ώστε να τους προστατεύσει από ενδεχόμενη παραπληροφόρηση.

Πέρα όμως από τις ετικέτες και τις ενημερώσεις η Google θα χρησιμοποιεί εργαλεία AI για να ελέγχει αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους όρους χρήσης του YouTube, ενώ κατέστησε σαφές ότι όλοι οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν την αφαίρεση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά αν περιλαμβάνει αναγνωρίσιμα άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις