Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BYD: «Άλμα» 62% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για την μεγάλη αντίπαλο της Tesla

Η Tesla θα πρέπει να ανακοινώσει αύριο νέο ρεκόρ πωλήσεων για να διατηρήσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

Ισχυρή άνοδο της τάξης του 62% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατέγραψε το 2023 η BYD. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θεωρείται το αντίπαλο δέος της Tesla, το έτος που μας πέρασε πούλησε περίπου 3,02 εκατομμύρια οχήματα.

Η BYD ανακοίνωσε ότι πούλησε περίπου 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία καθώς και περίπου 1,4 εκατομμύρια plug-in υβριδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα. Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις μπαταριών και υβριδικών EV τον Δεκέμβριο ανήλθαν σε 340.178, συμπεριλαμβανομένων 190.754 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ανάπτυξη της BYD το 2023 ήταν τέτοια που την οδήγησε στην πρώτη 10άδα των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων για πρώτη φορά. Μάλιστα, η Tesla θα πρέπει να ανακοινώσει αύριο νέο ρεκόρ πωλήσεων για να διατηρήσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ουγγαρία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις