Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

20 εκατ. δολάρια στην BlueData επενδύει η Intel

Η BlueData, μια startup με αντικείμενο το λογισμικό για big data όπως η Hadopp και η Spark, ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 20 εκατ. δολαρίων και ταυτόχρονα συνεργασία με την Intel.

Ο Kumar Sreekanti, CEO και συνιδρυτής της BlueData γράφει χαρακτηριστικά σε blog post αναφορικά με την είδηση: «Θα βελτιστοποιήσουμε το λογισμικό μας επάνω στην αρχιτεκτονική της Intel, προσφέροντας εύκαμπτες, ελαστικές και υψηλής απόδοσης εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα θα συνεργαστούμε έτσι ώστε να φέρουμε αυτή την καινοτομία στους εταιρικούς μας πελάτες μέσα από τη συνεργασία μας τόσο στο κομμάτι των πωλήσεων όσο και του marketing».

Σημειώνεται ότι η Intel σταθερά το τελευταίο διάστημα επενδύει στο κομμάτι των big data μιας και νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Databricks, την εταιρεία πίσω από το Spark, ενώ πέρυσι επένδυσε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων δολαρίων στην Cloudera η οποία είναι distribution vendor του Hadoop.

Η BlueData έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο λογισμικό, το BlueData EPIC, το οποίο επιτρέπει στο Hadoop και το Spark να τρέχουν σε εικονικά περιβάλλοντα (virtualized) χωρίς να χρειάζεται να είναι στο ίδιο ενιαίο σύστημα και ο αποθηκευτικός χώρος. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν σε μεγάλες εγκαταστάσεις που αφορούν τα big data να υπάρχει μια λύση ανάλογη με το cloud.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και οι εταιρείες μπορούν πλέον να προσφέρουν σε αναλυτές και επιστήμονες on-demand πρόσβαση στις εφαρμογές, τα δεδομένα και τις υποδομές που χρειάζονται για την ταχύτερα αποτελέσματα.

Η BlueData ξεκίνησε μόλις το 2012 και έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, ενώ στο πελατολόγιο της έχει ήδη πελάτες όπως η Symantec, η Comcast και η Orange.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις