Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Arc: Δημιούργησε έναν νέο AI agent που σερφάρει στο διαδίκτυο αντί για εσάς

Το Arc Browser, μία εφαρμογή AI που σερφάρει στο διαδίκτυο για εσάς και σας δίνει τα αποτελέσματα παρακάμπτοντας τις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google και πολλές άλλες.

Η Browser Company, κατασκευάζει το Arc Browser, μία εφαρμογή AI που σερφάρει στο διαδίκτυο για εσάς και σας δίνει τα αποτελέσματα παρακάμπτοντας τις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google και πολλές άλλες.

Η εταιρεία παρουσίασε τον οδικό χάρτη των προϊόντων της, ο οποίος μιλά για την κυκλοφορία ενός νέου εργαλείου τους επόμενους μήνες, όπου ο χρήστης μπορεί να πει στο πρόγραμμα περιήγησης τι ψάχνει και θα του παρουσιάσει σχετικές πληροφορίες ανιχνεύοντας αυτόματα τον ιστό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή προγράμματος περιήγησης ιστού για iPhone που ονομάζεται Arc Search. Η εφαρμογή διαθέτει μια λειτουργία “browse for me”, η οποία διαβάζει τουλάχιστον έξι συνδέσμους που σχετίζονται με το θέμα και δημιουργεί μια νέα ιστοσελίδα με φωτογραφίες και βίντεο ενώ συνοψίζει τις πληροφορίες.

Η startup κυκλοφορεί μια λειτουργία που ονομάζεται “Instant Links“, η οποία σας μεταφέρει απευθείας σε έναν σύνδεσμο αντί να επιστρέφει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε το “τρέιλερ μιας ταινίας, η νέα λειτουργία θα σας μεταφέρει απευθείας στο τρέιλερ στο YouTube. Αυτό λειτουργεί επίσης σε φακέλους, οπότε αν αναζητήσετε κάτι σαν “Φάκελος κριτικών Apple Vision Pro” θα δημιουργήσει έναν φάκελο με ιστορίες κριτικών Vision Pro από διαφορετικές δημοσιεύσεις.

Αργότερα αυτό το μήνα, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια λειτουργία “Live Folder“. Θα λειτουργεί ακριβώς όπως οι φάκελοι, αλλά αυτοί οι φάκελοι θα ενημερώνονται αυτόματα όταν συμβαίνει ένα συμβάν όπως μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.

Τα προγράμματα περιήγησης συνήθως κερδίζουν χρήματα κάνοντας συμφωνίες με μηχανές αναζήτησης, έχοντας τις δικές τους διαφημίσεις ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσφέροντας συνδρομές. Η Browser Company υποστηρίζει ότι το Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης ευθυγραμμίζονται για να σας κάνουν να κάνετε περισσότερες αναζητήσεις, ώστε να υπάρχει περισσότερη ροή διαφημιστικών χρημάτων. Θέλει λοιπόν να κόψει τους μεσάζοντες.

Το Arc Browser θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο περιηγούμαστε στον ιστό και να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Προσπαθεί επίσης να χρησιμοποιήσει AI agents με διαφορετικό τρόπο, χωρίς να τους κολλήσει σε μια πλαϊνή γραμμή για να γράψει αναρτήσεις. Τον Οκτώβριο του 2023, η εταιρεία κυκλοφόρησε νέες δυνατότητες AI, συμπεριλαμβανομένης της μετονομασίας καρτελών και των ληφθέντων αρχείων και της εμφάνισης μιας σύνοψης προεπισκόπησης ενός συνδέσμου.

Από την άλλη πλευρά, καθώς ο ρόλος των agents που λειτουργούν με AI αυξάνεται στο διαδίκτυο, υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς επιστρέφεται αξία σε εκδότες και ιστολόγια των οποίων το περιεχόμενο λαμβάνει ο χρήστης.

Πέρυσι, σε ένα βίντεο, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα πουλήσει ποτέ δεδομένα χρηστών σε τρίτους για χρήματα. Αλλά θα εξερευνήσει δρόμους όπως το Arc for Teams, χωρίς βέβαια να έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση ακόμα.

Υπάρχει επίσης μια συζήτηση που πρέπει να γίνει σχετικά με το πώς η AI επιλέγει τα «καλύτερα» αποτελέσματα. Για διαφορετικούς ανθρώπους, η προτίμηση μπορεί να είναι διαφορετική και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το καλύτερο για αυτούς.

Δεδομένης της αύξησης της δημοτικότητας των LLM, νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η OpenAI και η Perplexity ωθούν τους ανθρώπους να λάβουν απαντήσεις στις πλατφόρμες τους. Οι παίκτες αναζήτησης όπως η Google, η Microsoft και η DuckDuckGo έχουν επίσης στραφεί προς την αναζήτηση που υποστηρίζεται από AI. Η Arc θέλει να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέσουν μια νέα μέθοδο αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησής τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις