Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο… “σφυρί” τα μεγάλα μνημεία του κόσμου σε μορφή NFT

Η εταιρεία ανάπτυξης εικονικής γης Metaverse Group σχεδιάζει μια νέα καινοτομία στον κλάδο του proptech, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στο χώρο του digital real estate, μέσω νέας επένδυσης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στη SuperWorld. Η εταιρεία έχει αναπτύξει την ομώνυμη digital πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν ψηφιακές βερσιόν παγκόσμιων μνημείων και αξιοθέατων.

Μέσω μιας αρχικής επένδυσης 250.000 δολαρίων, η Metaverse Group θα αγοράσει οικόπεδα εικονικής γης στον κόσμο της πλατφόρμας, η οποία θα ενσωματώνει, μεταξύ άλλων, περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας.

Το SuperWorld έχει χαρτογραφήσει ψηφιακά την επιφάνεια της Γης προσφέροντας περισσότερα από 64 δισεκατομμύρια μοναδικά οικόπεδα για αγορά, συλλογή και διατήρηση. Τα ψηφιακά οικόπεδα έχουν τη μορφή NFTs που αντιστοιχούν στον πραγματικό κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποκτούν σε ψηφιακή μορφή ακόμη και μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα παγκοσμίως,  όπως το Mount Rushmore, το Σινικό Τείχος, η Αψίδα του Θριάμβου και η Όπερα του Σίδνεϊ.

Σημειώνεται ότι κάθε οικόπεδο NFT γης στο SuperWorld αντιστοιχεί περίπου στο μέγεθος ενός αθλητικού σταδίου.

«Καθώς επιλέγουμε στρατηγικές τοποθεσίες-κλειδιά που θα συνεχίσουν να διαφοροποιούν το οκταψήφιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων στο metaverse,  η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα προσφέρει νέες ευκαιρίες brand marketing για τις επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στο μετασύμπαν», δήλωσε ο CEO του Metaverse Group, Lorne Sugarman με αφορμή τη νέα επένδυση του ομίλου.

Η αξία των deals γύρω από την εικονική γη στο metaverse ανέρχεται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, καθώς πολλές εταιρείες έχουν το βλέμμα τους σε δυνητικά προσοδοφόρες συμφωνίες, με φόντο τη διαφήμιση ή τη φιλοξενία χώρων στον τρισδιάστατο ψηφιακό κόσμο.

Η Metaverse Group, η οποία ανήκει στο Tokens.com, αναδείχθηκε πέρυσι ως σημαντικός παίκτης στη ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του ψηφιακού real estate. Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από ένα εκ των μεγαλύτερων deal αγοραπωλησίας ψηφιακής γης που έχει ποτέ καταγραφεί, με την αγορά αγροτεμαχίων ύψους 2,43 εκατ. δολαρίων στην Decentraland, ένα τρισδιάστατο σύμπαν με βάση το blockchain.

Η ψηφιακή γη βρίσκεται στη Fashion District του Decentraland, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της  Metaverse Group παρομοίασε τον προηγούμενο μήνα την ψηφιακή οδό με την περίφημη Πέμπτη Λεωφόρο των αρχών του 19ου αιώνα, θέλοντας να αναδείξει, τις τεράστιες προοπτικές τoυ Decentraland αλλά και του metaverse εν γένει.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιδρυτής της Second Life επιστρέφει για να αναλάβει το metaverse

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις