Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ιδρυτής της Second Life επιστρέφει για να αναλάβει το metaverse

Δυναμικό “come back” στον ψηφιακό κόσμο ετοιμάζει ο Philip Rosedale για να ενισχύσει την ανάπτυξη του metaverse.

Second Life ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο του metaverse που κυκλοφορεί από το 2003. Η online multi-media πλατφόρμα της επιτρέπει σε όσους παίκτες συνδέονται να φτιάξουν το δικό τους avatar και να αποκτήσουν μια “δεύτερη ζωή” στον ψηφιακό χώρο. 

Ο Philip Rosedale, ο άνθρωπος που την έφτιαξε και είχε αποσυρθεί από το 2010 για να γίνει στρατηγικός σύμβουλος ανακοίνωσε πρόσφατα σύμφωνα με την Wall Street Journal ότι γυρνά στον “τόπο του εγκλήματος” για να οδηγήσει το metaverse σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ήδη προβλέπεται ότι θα έχει. 

Το metaverse αναμένεται να αποτελέσει μια νέα πηγή εσόδων όχι μόνο για το Facebook που μετονομάστηκε σε Meta ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αντανακλώντας τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις οποίες θα προχωρήσει μαζικά, αλλά και για τις εταιρείες των AR gadget και του σχετικού λογισμικού, όπως η Microsoft και φυσικά η Apple.  

Ο Rosedale είπε ωστόσο ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα ορισμένων τεχνολογικών κολοσσών που βασίζονται στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των χρηστών με στόχο τις προσωποποιημένες διαφημίσεις όπως και το Facebook, δεν θα είναι και πολύ λειτουργικά όταν επικρατήσει το metaverse, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα ρίσκο γύρω από το συγκεκριμένο εγχείρημα. 

Η Second Life μπορεί να είχε ένα προβάδισμα σε σχέση με κάποιες από τις εταιρίες του metaverse, τις οποίες θέλει να ανταγωνιστεί, αλλά σε κάποιο βαθμό είναι το αουτσάιντερ. Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από την ίδρυση του Facebook, αλλά κυμαίνεται γύρω στο 1 εκατ. χρήστες από το 2008, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, μέγεθος που σαφώς η Meta με το Facebook και το Instagram το ξεπερνά κατά πολύ ενώ η Roblox έχει πολλαπλάσιο αριθμό χρηστών από τη Second Life. 

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Second Life είναι μεγάλη αλλά ο ιδρυτής της είναι αισιόδοξος λέγοντας ότι η εταιρεία μπορεί να κερδίσει τη νέα γενιά χρηστών δημιουργώντας μια καλύτερη εμπειρία με πιο ρεαλιστικά avatars, χωρίς να ακολουθούν απαραίτητα τα επιχειρηματικά μοντέλα άλλων τεχνολογικών εταιρειών της αγοράς. 

Για αυτόν τον σκοπό, ίδιος θα φέρει μαζί του στη Second Life μια μικρή ομάδα προγραμματιστών, έναν αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και μια απροσδιόριστη οικονομική επένδυση από την εταιρεία που ίδρυσε το 2013, την High Fidelity, που επικεντρώνεται στον ήχο και τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας (VR). 

Διαβάστε επίσης:

Metaverse: Αυτές τις παγίδες “κρύβει” το μέλλον του διαδικτύου

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις