Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σταματάει τη λειτουργία του o όμιλος Tripsta!

Με μια σχεδόν αναπάντεχη κίνηση και εν μέσω της τουριστικής σεζόν ο όμιλος Tripsta τερματίζει τη λειτουργία του!

Η ανακοίνωση στους εργαζόμενους έγινε εχθές σύμφωνα με πληροφορίες του EMEA.gr, οι οποίοι θα αποζημιωθούν όλοι, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο όμιλος Tripsta ήταν παιδί του Φίλιππου Μπρίνκμαν, ιδρύθηκε το 2005 και έτρεχε τα δικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία Airtickets.gr, TravelPlanet24.com και Tripsta.com, παρουσιάζοντας  μεγάλη ανάπτυξη και αποκτώντας ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πριν δυο μήνες είχε κλείσει το γραφείο στην Ρουμανία το οποίο απασχολούσε 50 άτομα, με τις μεγάλες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας να απασχολούν 120 άτομα.

Η διοίκηση δεν κατάφερε τελικά να βρει νέα κεφάλαια – χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια ανάπτυξης της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Βέβαια κατά το πρόσφατο αφιέρωμα που κάναμε στην Tripsta, πέρα από κάποια προβλήματα υποστήριξης πελατών, δεν διαφαινόταν ότι οι τίτλοι τέλους ήταν τόσο κοντά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το επόμενο διάστημα – για περίπου δύο μήνες – ο όμιλος Tripsta θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να υποστηρίξει τις κρατήσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Δυστυχώς, η άσχημη αυτή είδηση ήρθε σε μια στιγμή που έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος Startups και αφήνει ένα μεγάλο κενό στη συγκεκριμένη αγορά.

Θα επανέλθουμε με όλα τα νεώτερα σε επόμενα άρθρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις