Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AI «φρενίτιδα» στη Wall Street: Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

Πρόκειται για την τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία που πετυχαίνει κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων

Η παγκόσμια «φρενίτιδα» γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη φαίνεται πως έχει κυριεύσει για τα καλά και την Wall Street, με την Nvidia να γίνεται τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων.

Το τεράστιο αυτό επίτευγμα ήρθε μετά το «άλμα» της τάξης του 16,4% που κατέγραψε η μετοχή του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στις συναλλαγές της Πέμπτης. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ότι η Nvidia κατάφερε να αυξήσει την κεφαλαιοποίησης κατά περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα.

Ενδεικτικό της δυναμικής της μετοχής είναι πως ενώ η Apple και η Microsoft χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να πάνε από το 1 τρισ. δολάρια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Nvidia κατάφερε να το πετύχει σε μόλις 9 μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters oι μετοχές της Nvidia ανέβηκαν έως και 4,9% νωρίτερα την Παρασκευή στην Wall Street, εδραιώνοντας τη θέση της ως την τρίτη πολυτιμότερη αμερικανική εταιρεία αυτή την στιγμή. Σε γενικές γραμμές οι μετοχές του tech κολοσσού έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 60% φέτος, αφού υπερτριπλασίασαν την αξία τους το 2023.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters η αναλύτρια της Swissquote Bank, Ipek Ozkardeskaya, «για τις εταιρείες που ηγούνται στην τεχνητή νοημοσύνη σήμερα, το ζήτημα δεν είναι η ζήτηση, αλλά η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις