Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα συμφωνία ζητούν οι CEOs τηλεπικοινωνιακών γιγάντων, για γρήγορες και ριζικές ρυθμιστικές αλλαγές

Οι CEOs της Vodafone, της Telefonica, της Orange και της Deutsche Telekom, εξέφρασαν ανησυχίες ότι η Ευρώπη διατρέχει αυξανόμενο κίνδυνο να μείνει πολύ πίσω από άλλες περιοχές του κόσμου όσον αφορά την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του Ομίλου Vodafone, της Telefonica, της Orange και της Deutsche Telekom ζήτησαν γρήγορες και ριζικές ρυθμιστικές αλλαγές για να διασφαλιστεί ότι είναι σε θέση να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες, να επενδύουν σε δίκτυα και να καινοτομούν.

Σε μια κεντρική ομιλία, η Margherita Della Valle της Vodafone, ο CEO της Telefonica Jose Maria Alvarez-Pallete, η επικεφαλής της Orange Christel Heydemann και ο Timotheus Hoettges της Deutsche Telekom έκαναν κοινή έκκληση για χαλάρωση ή βελτίωση της ρύθμισης σε τομείς όπως η κατανομή του φάσματος και η ενοποίηση στην αγορά.

Αν και οι εκκλήσεις για ρυθμιστικές αλλαγές δεν είναι κάτι νέο, οι CEOs εξέφρασαν ανησυχίες ότι η Ευρώπη διατρέχει αυξανόμενο κίνδυνο να μείνει πολύ πίσω από άλλες περιοχές του κόσμου όσον αφορά την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές.

Περιγράφοντας την κοινή εμφάνιση με τους ομολόγους του ως «μεγάλη ιστορική στιγμή», ο Hoettges δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια δήλωση από τους τέσσερις διευθύνοντες συμβούλους ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτή την ήπειρο», σημειώνοντας ότι περισσότερο από το 60% των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών δεν κερδίζουν πλέον αρκετά για να καλύψουν το κόστος επένδυσης κεφαλαίου τους.

Η Alvarez-Pallete ανέφερε τον ισχυρισμό ότι οι ευρωπαϊκοί φορείς εκμετάλλευσης πρέπει ακόμη να καλύψουν ένα επενδυτικό κενό περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το διορθώσουμε», είπε.

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο μας», πρόσθεσε ο Della Valle. «Αλλά αν χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα, χρειαζόμαστε επίσης μια νέα συμφωνία».

Εδώ, ο επικεφαλής της Vodafone τόνισε την ανάγκη να καταστεί δυνατή η ενοποίηση της αγοράς στην Ευρώπη.

Ο Heydemann, του οποίου ο όμιλος μόλις κατάφερε να λάβει ρυθμιστική έγκριση για τη συγχώνευση των ισπανικών δραστηριοτήτων του με εκείνες της Masmovil, παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δείξει κάποια σημάδια ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με την πρόσφατη δημοσίευση μιας νέας Λευκής Βίβλου.

Ωστόσο, αμφισβήτησε εάν «πρόκειται να κινηθούμε αρκετά γρήγορα» για να συμβαδίσουμε με την ταχύτητα των εξελίξεων όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Hoettges κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήρθε η ώρα για τους πολιτικούς ηγέτες στις Βρυξέλλες να σταματήσουν να μιλούν και να αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση.

«Χάνουμε την εμπιστοσύνη των κεφαλαιαγορών, οι οποίες μας δίνουν τα χρήματα για την κατασκευή υποδομών. Και τώρα ήρθε η ώρα αυτού του είδους οι δηλώσεις, τις οποίες ακούσαμε τον τελευταίο χρόνο, να γίνουν πραγματικότητα στη νομοθεσία», είπε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις