Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεπερνούν τις 3.000 οι απολύσεις εργαζόμενων στην Ιταλία στις δομές της Stellantis

Οι περικοπές οφείλονται εν μέρει στη μετάβαση σε καθαρότερη ενέργεια στον κλάδο.

Η Stellantis, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Fiat, υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με συνδικάτα στην Ιταλία για εθελοντικές απολύσεις, που σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να μειώσει το εργατικό δυναμικό της συνολικά πάνω από 3.000 θέσεις στη χώρα.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας γίνονται σε αυστηρά εθελοντική βάση και απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης ή πρόθυμους να επωφεληθούν από νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, αναφέρει το Reuters.

Νέες συμφωνίες επιτεύχθηκαν χθες για περισσότερες από 1.000 απολύσεις σε εγκαταστάσεις στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων και δομών στις περιοχές Melfi, Pomigliano d’Arco και Termoli, τόσο για εργαζόμενους στη γραμμή παραγωγής όσο και σε άλλες λειτουργίες, ανέφερε το σωματείο FIOM σε ανακοίνωση του.

Οι περικοπές οφείλονται εν μέρει στη μετάβαση σε καθαρότερη ενέργεια στον κλάδο. Προστίθενται σε παρόμοιες συμφωνίες που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τις επιχειρήσεις Stellantis στην πόλη του Τορίνο, με περισσότερες από 1.500 εθελοντικές απολύσεις. Δημιουργούνται 100 επιπλέον θέσεις εργασίας για την εγκατάσταση κατασκευής κινητήρων στην Pratola Serra.

Δεν έχει υπογραφεί ακόμη συμφωνία για το εργοστάσιο Cassino, μια άλλη μεγάλη εγκατάσταση συναρμολόγησης Stellantis στην Ιταλία.

Εκπρόσωπος της Stellantis, επιβεβαίωσε τις νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν την Τετάρτη, στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε με τα συνδικάτα την περασμένη εβδομάδα. “Αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών που εφαρμόζει η Stellantis, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης διαδικασίας μετάβασης στην ενέργεια και την τεχνολογία”, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Stellantis απασχολεί περίπου 43.000 άτομα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 15.000 στην περιοχή του Τορίνο, στα βορειοδυτικά της Ιταλίας, την ιστορική πατρίδα της Fiat.

Τα πακέτα εθελουσίας απόλυσης ήταν το κύριο εργαλείο που χρησιμοποίησε η Stellantis για να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στην Ιταλία, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 55.000 άτομα όταν ιδρύθηκε η ομάδα στις αρχές του 2021.

Η Stellantis επανέλαβε χθες ότι η Ιταλία έχει να παίξει κεντρικό ρόλο στις παγκόσμιες δραστηριότητές της. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για τους όρους που της επιτρέπουν να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στη χώρα σε ένα εκατομμύριο οχήματα, από περίπου 750.000 πέρυσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις