Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“War Bonds”: Τα ομόλογα που θα χρηματοδοτήσουν τα γυρίσματα της ταινίας “Iron Sky”

Έναν πρωτότυπο τρόπο εφηύρε η Iron Sky Universe για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή της νέας ταινίας του sequel «Iron Sky».

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τη λογική του crowdfunding, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αγοράσει «ομόλογα» της ταινίας μέσω της πλατφόρμας Invesdor. Η εταιρεία πληρώνει τόκους κάθε έξι μήνες και με την ολοκλήρωση της παραγωγής, θα επαναγοράσει τα ομόλογα αυτά σε υψηλότερη τιμή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χρηματοδότες να βγάλουν κέρδος.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 250.000 ευρώ από τα War Bonds, όπως θα ονομάσει τα ομόλογα, και έχει ήδη ξεκινήσει τη διαφημιστική καμπάνια, ενώ έχει ολοκληρωθεί και ο γύρος ανώνυμου crowdfunding από τα μέλη της κοινότητας του sequel.

war_bond_fb1200x900-2
Το επιτόκιο υπολογίζεται σε 4% – 8% και η επαναγορά των ομολόγων χρονολογείται σε δύο έτη. Το πρόγραμμα δοκιμάστηκε και το 2014, με την εταιρεία να υπερκαλύπτει κατά πέντε φορές το στόχο της χρηματοδότησής της.

Η πρώτη ταινία της σειράς κυκλοφόρησε το 2012, ενώ η τρέχουσα παραγωγή έχει προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ και τα γυρίσματά της θα ξεκινήσουν στο Βέλγιο στις 19 Οκτωβρίου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις