Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ηγέτιδα δύναμη στο FinTech η Βρετανία

To Λονδίνο μόλις ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, ως το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου, ειδικότερα στον τομέα της οικονομικής τεχνολογίας (FinTech).

Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της 18ης εξαμηνιαίας έκθεσης Global Financial Centres Index (GFCI), της εταιρείας Z/Yen Group, στην οποία κατατάσσονται ανάλογα με τον δείκτη ανταγωνιστικότητας τους, οι 98 ισχυρότερες πόλεις του κόσμου σε οικονομία.

Το γεγονός ότι το Λονδίνο κατέκτησε την θέση αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τώρα που το δημοψήφισμα της Σκωτίας και οι βουλευτικές εκλογές αποτελούν παρελθόν – επιτρέπει στη βρετανική πρωτεύουσα να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στις υποδομές και στην αναζήτηση/αξιοποίηση νέων επιχειρηματιών και ταλέντων.

Η Μ. Βρετανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η «τεχνολογική πρωτεύουσα» της Ευρώπης, έχοντας στο δυναμικό της 17 ισχυρές «ψηφιακές» επιχειρήσεις, η αξία των οποίων αποτιμάται σε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια.

Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις τροφοδοτήθηκαν πρόσφατα με τεράστια χρηματικά ποσά, από επενδυτικά κεφάλαια που συγκεντρώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Λονδίνου.

FinTECH_Stock_702

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις