Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

100 εκατ. δολ. για την λονδρέζικη startup διανομής φαγητού Deliveroo

Νέα επενδυτικά κεφαλαία, ύψους 100 εκατ. δολ., ανακοίνωσε η βρετανική startup διανομής φαγητού Deliveroo, η οποία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει συνολικά 200 εκατ. δολ.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του επενδυτικού κύκλου “Series D” – των DST Global και Greenoaks Capital – με την συμμετοχή των εταιρειών Accel, Hummingbird Ventures και Index Ventures.

Η λονδρέζικη Deliveroo, όπως και οι περισσότερες εταιρείες διανομής φαγητού, δέχεται παραγγελίες ηλεκτρονικά αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα εστιατόρια που επιλέγει να συνεργαστεί, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν «μοιράζουν» φαγητό – προκειμένου να διατηρήσουν την ποιότητα των πιάτων τους σε υψηλό επίπεδο.

Deliveroo_Cover_1000x
Στο πελατολόγιο της Deliveroo φιγουράρουν ονόματα εστιατορίων όπως αυτά του Dishoom, του Ping Pong, του Dirty Burger, ακόμα και του βραβευμένου με Αστέρι Michelin, Trishna – κάποια από τα 5.000 συνεργαζόμενα εστιατόρια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρεία (της οποίας η επιχειρηματική αξία εκτιμάται στα 660 εκατ. λίρες), δραστηριοποιείται προσωρινά σε 30 πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας και σε άλλες 20 πόλεις διεθνώς, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει «διανομές» και στο Ντουμπάι, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Deliveroo_Cover_702x

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις