Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Όραμα” 1,1 δισ. δολ. για το μέλλον της Αυστραλίας!

Το ποσό των 1,1 δισεκατ. δολαρίων Αυστραλίας αναμένεται να ξοδέψει κατά την προσεχή τετραετία η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας σε μια προσπάθεια να προωθήσει την έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία που θα βασίζεται και θα απορρέει από την επιχειρηματικότητα!

Πρόκειται για μια κίνηση που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, Malcolm Turnbull: “Επιδιώκουμε να οδηγήσει σε μια έκρηξη ιδεών!”.

Στην… καρδιά του εν λόγω προγράμματος βρίσκεται η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών ινστιτούτων και κέντρων. Μάλιστα, ένα fund καινοτομίας θα συν-επενδυθεί σε επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν τεχνολογικές λύσεις εκ μέρους του Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) που αποτελεί την κυβερνητική υπηρεσία επιστημονικής έρευνας της χώρας και των Αυστραλιανών πανεπιστημίων.

Επιπροσθέτως, οι επενδυτές startup επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πρώϊμα στάδια αναμένεται να λάβουν έκπτωση φόρου της τάξεως του 20%, καθώς επίσης και πλήρη απαλλαγή από το φόρο κερδοφορίας κεφαλαίου. Όσοι δε, επενδύουν σε συνεργασίες venture capital που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο θα απολαύσουν φορολογικές απαλλαγές της τάξεως του 10%.

Μεταξύ άλλων, θα δοθούν 106 εκατ. δολ. (Αυστραλιανό δολάριο) σε φορολογικές απαλλαγές για angel επενδυτές που θα παρέχουν seed χρηματοδότηση στα αρχικά στάδια της δημιουργίας ενός venture, 30 εκατ. δολ. για την ίδρυση ενός κέντρου ανάπτυξης κυβερνο-ασφάλειας, μέσω του οποίου θα προκύψουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, στον οποίο η Αυστραλιανή κυβέρνηση δαπανά ετησίως περί τα 5 δισ. δολ. κ.ο.κ.

Όσοι Αυστραλιανοί αποσκοπούν στο να μεταφέρουν τις δημιουργικές ιδέες τους στο εξωτερικό, θα λαμβάνουν υποστήριξη μέσω του “Global Innovation Strategy” που θα έχει προίκα 36 εκατ. δολάρια, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν εταιρείες σε “landing pads”, που περιλαμβάνουν τη Σίλικον Βάλεϊ, το Τελ Αβίβ και τρεις ακόμη τοποθεσίες. Συν τοις άλλοις, θα λανσαριστεί μια νέα Entrepreneurs Visa, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν ταλαντούχοι νέοι απ’ ολόκληρο τον κόσμο να εγκατασταθούν στην Αυστραλία.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Βιομηχανίς, Christopher Pyne: “Το σύνολο των 24 μέτρων που απαρτίζουν το συνολικό σχέδιο της Αυστραλιανής κυβέρνησης πρόκειται να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τον ερχόμενο Ιούλιο. Πρόκειται δε για μια ατζέντα που αφορά τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και το μέλλον της οικονομίας μας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις