Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Magic Leap: Νέος γύρος χρηματοδότησης, ύψους 827 εκατ. δολ.

Επτασφράγιστο μυστικό αποτελεί η πλατφόρμα της Magic Leap, αμερικανικής startup εταιρείας από την Νότια Φλόριντα, η οποία “παντρεύει” τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο, βοηθώντας το χρήστη να αλληλεπιδράσει με ειδικά ψηφιακά εφέ σε πραγματικό χρόνο. 

Μυστική όμως δεν μπορεί να κρατηθεί και η χρηματοδότηση της εταιρείας, η οποία το 2014 κατάφερε να συγκεντρώσει στα ταμεία της επενδυτικά κεφάλαια ύψους 542 εκατ. δολ., χρήματα τα οποία προήλθαν κατά κύριο λόγο από την Google και την Qualcomm.

Αυτή τη φορά, μέρος ενός τρίτου χρηματοδοτικού γύρου (Series C), η Magic Leap αναζητά άλλα 827 εκατ. δολ., προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξη της πλατφόρμας της, οι δυνατότητες της οποίας φαντάζουν απεριόριστες – ένας συνδυασμός HoloLens (Microsoft) και Oculus Rift.

Η τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας βασίζεται στην προβολή “digital lightfields” – απευθείας στο οπτικό πεδίο του χρήστη – δημιουργώντας ένα “λειτουργικό σύστημα για την πραγματικότητα” και κάνοντας τα γραφικά να φαντάζουν εξαιρετικά ρεαλιστικά, όπως επιδεικνύονται και στο πολύ προσεκτικά σκηνοθετημένο “teaser” κλιπάκι της.

Αν η Magic Leap συγκεντρώσει τα χρήματα αυτά – και μάλλον δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα – από τα ταμεία της θα έχουν περάσει συνολικά περίπου 1.4 δισ. δολ., την στιγμή που η επιχειρηματική αξία της εκτιμάται στα 4,5 δισ. δολ.

Εσείς τι πιστεύετε, θα καταφέρει η Magic Leap να παραδώσει το “προϊόν” που μας υποσχέθηκε;

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις