Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση 500 εκατ. δολ. της General Motors στην Lyft

Το εντυπωσιακό ποσό της τάξεως των 500 εκατ. δολαρίων αποφάσισε να επενδύσει η General Motors στην Lyft, έπειτα από την οποία η χρηματιστηριακή αξία της τελευταίας ξεπέρασε τα επίπεδα των 5,5 δισ. δολ., ενώ ταυτόχρονα απέκτησε έναν ιδιαίτερα σημαντικό “σύμμαχο” στην “μάχη” της εναντίον της Uber Technologies.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του κύκλου χρηματοδότησης 1 δισ. δολ. της Lyft, ενώ από το 2013 έχει καταφέρει να αντλήσει κάτι παραπάνω από 2 δισ. δολ.! Σημειώνεται πως η Kingdom Holding, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed Bin Talal επένδυσε 100 εκατ. δολ., ενώ στον όλο χρηματοδοτικό κύκλο συμμετείχαν και οι Janus Capital Management, Rakuten, Didi Kuaidi και Alibaba Group Holding.

Σημειώνεται πως οι GM και Lyft αναμένεται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός δικτύου αυτοκινούμενων οχημάτων τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να καλούν κατά το δοκούν. Πρόκειται για το κοινό μελλοντικό όραμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Uber, Travis Kalanick και της θυγατρικής της Google, Alphabet.

Επιπροσθέτως, η μεγαλύτερη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει οχήματα στους οδηγούς της Lyft για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση μέσω ποικίλων hubs που βρίσκονται στις αμερικανικές πόλεις. Τέλος, στελέχη της GM δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας με διεθνείς συνεργάτες της Lyft, όπως λ.χ. των Didi Kuaidi στην Κίνα, Ola στην Ινδία, GrabTaxi στη Νοτιοανατολική Ασία κ.ο.κ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις