Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

10 εκατ. δολ. Series A χρηματοδότηση για τη TravelersBox

H TravelersBox έκλεισε το πρώτο γύρο χρηματοδότησης 10 εκατ. δολ. με κύριο χρηματοδότη την Arbor Ventures, μια επενδυτική εταιρεία για startup αρχικού σταδίου ανάπτυξης με έμφαση την σύγκλιση χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, Big Data και E-Commerce στην Ασία.

Τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει το TravelersBox μέχρι στιγμής είναι 15,5 εκατ. δολάρια.

Το συνάλλαγμα και τα ξένα νομίσματα πολλές φορές καταλήγουν σε κάποιο κουτί μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και αυτό ακριβώς το θέμα αντιμετωπίζει η TravelersBox αφού σε ειδικά κιόσκια, που βρίσκονται σε αεροδρόμια, ο ταξιδιώτης μπορεί να «καταθέσει» τα ξένα νομίσματα στο λογαριασμό του στο PayPal αλλά και να αποκτήσει δωροκάρτες και πίστωση σε μεγάλα ονόματα και υπηρεσίες, όπως τα Starbucks, iTunes, GAP, Zynga, Dominos κ.α., αλλά και να δωρίσει το συνάλλαγμα σε κάποιο καλό σκοπό.

TravelersBox _
Η εταιρεία συστήθηκε το 2013 και από τότε λειτουργεί πάνω από 75 κιόσκια σε Ιταλία, Τουρκία, Ισραήλ, Καναδά, Γεωργία και Φιλιππίνες. Με τη νέα χρηματοδότηση η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει 300 πρόσθετα κιόσκια σε όλο τον κόσμο με τα πρώτα να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ιαπωνία, Ινδία και Νέα Ζηλανδία.

Όπως αναφέρει ο Yuval Tal, Angel Investor του TravelersBox, η συγκεκριμένη ιδέα είναι τόσο απλή και λογική και δίνει λύση σε ένα σύνθετο συναλλαγματικό πρόβλημα που είναι απορίας άξιο πώς δεν την είχε σκεφτεί κάποιος πρωτύτερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις