Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Taxibeat επεκτείνει τη λειτουργία του στο Περού

Το Taxibeat συνεχίζει την ανάπτυξη στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Περ. Έτσι, μετά τη πρωτεύουσα Λίμα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην πόλη της Αρεκίπα μέσω της γνωστής εφαρμογής για Smartphones, με έμφαση στην μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και εξυπηρέτηση επιβατών και οδηγών.

Τον ερχόμενο Μάρτιο ο στόλος Taxibeat στη «Λευκή Πόλη» θα ξεκινήσει με περίπου 2 χιλιάδες οχήματα, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 ο αριθμός θα ανέβει στις 5 χιλιάδες. Η επιλογή των οδηγών θα γίνει κάτω από την αυστηρή επιλογή της διεθνούς εταιρείας επιλογής προσωπικού Adecco.

«Οι οδηγοί της εταιρείας δεν θα πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο, εγγυόμαστε την ασφάλεια των επιβατών, ενώ με την καταγραφή των στοιχείων των επιβατών εξασφαλίζουμε και την ασφάλεια των οδηγών», εξηγεί ο Pablo Soriano, διευθυντής λειτουργίας.

Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα μετά το πέρας της διαδρομής ο οδηγός θα υπόκειται σε αξιολόγηση από τους επιβάτες ενώ το 12% του κόστους της διαδρομής θα πηγαίνει στο TaxiBeat εφόσον η κλήση γίνεται μέσα από την εφαρμογή του.

Ο γενικός διευθυντής της Taxibeat του Περού, Nory Rodriguez, προβλέπει ότι 170 χιλιάδες επιβάτες θα χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική υπηρεσία μέσα στο 2016 ενώ το κόστος της υπηρεσίας ταξί θα είναι μέσα στα ισχύουσα πλαίσια του Περού μια και δεν θέλει με κανένα τρόπο να προβεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και να προκαλέσει την αγορά ταξί της χώρας.

Για να επιτευχθούν τα μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας της υπηρεσίας θα τοποθετηθούν κάμερες σε τουλάχιστον 150 οχήματα, θα υπάρχει εκπαίδευση κάθε οδηγού ενώ θα πραγματοποιούνται και ψυχολογικά τεστ. Τέλος, μέσω της εφαρμογής ο επιβάτης θα ενημερώνεται για το κόστος της διαδρομής πριν επιβιβαστεί στο όχημα.

Taxibeat _

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις