Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H AXA Strategic Ventures επενδύει στα Startups και στο IOT 

H AXA Strategic Ventures, μέλος του μεγάλου ασφαλιστικού ομίλου AXA, ανακοίνωσε στις 20 Ιανουαρίου ότι επενδύει 11 εκατ. δολ. στην Startup Neura η οποία έχει την έδρα της στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η AXA Strategic Ventures είναι ένα παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο 230 εκατ. δολαρίων το οποίο επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω seed funding και venture capital στον τομέα των ασφαλειών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Neura είναι μια καθαρά τεχνολογική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον δυναμικό και αναδυόμενο χώρο των Internet Of Thinks, (IoT), μια πλειάδα συνδεδεμένων συσκευών από ένα θερμοστάτη και μια λάμπα φωτισμού μέχρι οικιακές συσκευές, wearables (φορετές συσκευές) και πιεσόμετρα.

NEURA __
«Η Neura έχει ταχθεί να προσφέρει στην προοπτική της Διασύνδεσης Συσκευών (Internet of Things) βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας. Το κάνουν αυτό με μοναδικό επίκεντρο τον χρήστη. Το αποτέλεσμα θα επιτρέψει σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού, να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους σε ώρες ανάγκης, με αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο», δήλωσε ο Manish Agarwal, General Partner στην AXA Strategic Ventures στη Νέα Υόρκη. «Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση της Neura είναι ανατρεπτική και πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που θα χρησιμοποιούμε και θα αλληλεπιδρούμε με τα δεδομένα και τις συσκευές σε καθημερινή βάση».

Η τεχνολογία της Neura έχει τη μορφή ενός app το οποίο συνεργάζεται με διάφορα άλλα app υγείας, αυτοκίνητου, κατοικίας, μουσικής προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο προσωποποιημένων υπηρεσιών και ευκολιών. Για παράδειγμα η Neura θα ξέρει πότε πάμε για τρέξιμο και θα φροντίσει να έχει τη μουσική που μας αρέσει έτοιμη για streaming, θα μειώσει τον θερμοστάτη θέρμανσης και θα σβήσει τα φώτα όταν είμαστε εκτός σπιτιού και θα προετοιμάσει τη θερμοκρασία ανάλογα στην επιστροφή μας.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει στην ανάπτυξη του IoT είναι ότι ο χρήστης δεν ελέγχει στο βαθμό που θα έπρεπε και θα ήθελε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν οι διάφορες συσκευές που χρησιμοποιεί ενώ τις περισσότερες φορές τα δεδομένα αυτά μπορούν να είναι προσβάσιμα από τρίτες εφαρμογές αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο διαρροής τους.

«Επί του παρόντος, τα δεδομένα των χρηστών δεν έχουν αξιοποιηθεί προς το συμφέρον τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Neura Gilad Meiri. «Οι χρήστες δεν επηρεάζουν τον αντίκτυπο των δεδομένων στη ζωή τους. Τα δεδομένα των χρηστών IoT αγοράζονται και πωλούνται στην αγορά και η έλλειψη διαφάνειας στο σημερινό σύστημα είναι ανησυχητικό. Έχουμε χτίσει την πλατφόρμα μας στα θεμέλια της διαφάνειας και της δέσμευσης για την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων για το καλό των χρηστών. Χτίζουμε μια πλατφόρμα που μπορεί να κάνει την έξυπνη τεχνολογία εξυπνότερη χωρίς να θυσιάζει την εμπιστοσύνη των χρηστών μας».

Αυτή η επένδυση της AXA Strategic Ventures στη Neura ολοκληρώνει τις πρόσφατες τέσσερις επενδύσεις που έγιναν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 στις ΗΠΑ:
– Στην Bee, η οποία χτίζει την τράπεζα του μέλλοντος: την πρώτη κινητή και κατά πρόσωπο τράπεζα της Αμερικής.

– Στην PriceMethod, η οποία παρέχει βοήθεια στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, βελτιστοποιώντας, αυτοματοποιώντας και διασφαλίζοντας τη σωστή τιμολόγηση για να εισέλθουν στο AirBnB.

– Στην GoldBean, η οποία παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση σε όσους ξεκινούν να επενδύουν σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, αναλύει τις αγορές και δημιουργεί ειδικά διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια επιτυχημένων εταιρειών που οι αγοραστές ξέρουν και προτιμούν.

– Στην CoPromote, η οποία έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα μάρκετινγκ στον κόσμο, με πάνω από 800.000 δημιουργούς περιεχομένου και περισσότερους από 1,6 δισ. χρήστες το μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις