Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

10 εκατ. δολ. για την Next Games και το The Walking Dead

Αν ασχολείστε με παιχνίδια για Smartphones ίσως θα γνωρίζετε τα Compass Point: West για iOS και το The Walking: No Mans Land.

H Φινλανδική εταιρεία πίσω από τα δυο αυτά παιχνίδια, Next Games, απέκτησε 10 εκατ. δολ. σε ένα ακόμα γύρο χρηματοδότησης από τους υπάρχοντες επενδυτές IDG Ventures και Jari Ovaskainen ενώ υποστηρίζεται και από τα στούντιο AMC Networks, Lionsgate, Lowercase και IDG Capital φτάνοντας τα 18 εκατ. δολ.

“To 2015 ήταν ένας εξαιρετικός χρόνος για την Nesxt Games, αυξήσαμε το προσωπικό μας απο 45 σε 70 άτομα και εκδόσαμε δυο πολυ πετυχημένα παιχνίδια”, ανέφερε  ο Teemu Huuhtanen, CEO της Next Games.

To The Walking Dead: No Mans Land, βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά και έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια downloads, μπαίνοντας στα 100 δημοφιλέστερα παιχνίδια σε App Store και Google Play.

To Compass Point: West θα βγεί τον Μάρτιο και για Android ενώ αν και δεν έχει σημειώσει την επιτυχία του Walking Dead ωστόσο τα πάει πολύ καλά σε έσοδα από διαφημίσεις κυρίως που εμφανίζονται κατά την ώρα του παιχνιδιού.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Next Games ιδρύθηκε μόλις το 2013 απο πρώην στελέχη των εταιρειών Rovio, Supercell και Disney, εξαγόρασε την Helsinki Gameworks to 2014, και δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν για καλά mobile games στα καταστήματα των Apple και Google αλλά και τη στροφή του κόσμου στα παιχνίδια για Smartphones.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις