Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόταση εξαγοράς του Opera Browser απο Κινέζους για 1,2 δισ. δολ.

Η Opera Software ASA, η εταιρεία πίσω από τον πλοηγό web Opera, ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε πρόταση εξαγοράς κατά 100% απο μια ομάδα Κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών έναντι του ποσού του 1,2 δις δολαρίων, με τις Qihoo 360 και Kunlun Tech να ηγούνται.

Η Qihoo 360 προσφέρει υπηρεσίες ασφάλειας δεδομένων και antivirus στη Κίνα με περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της. Η εταιρεία ήταν εισηγμένη στον Nasdaq από τον Μάρτιο του 2011 και έφυγε από το ταμπλό τον περασμένο Δεκέμβριο για 9,3 δισ. δολ., όπως και πολλές άλλες κινεζικές εταιρείες με σκοπό την συγχώνευση τους με άλλες εταιρείες.

Η Kunlun Tech είναι μια μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την εφαρμογή για gay, Grindr.

O πλοηγός web Opera έχει μια βάση χρηστών 350 εκατ. σε υπολογιστές και φορητές συσκευές ενώ τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από ένα μεγάλο δίκτυο διαφημίσεων για φορητές συσκευές. H Opera πρόσφερε πρώτη μια φορητή έκδοση του πλοηγού η οποία πραγματοποιούσε συμπίεση δεδομένων της ιστοσελίδας σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε να εμφανίζονται γρήγορα στις πιο αδύναμες φορητές συσκευές.

Η πρόταση εξαγοράς, που έχει την αποδοχή του διοικητικού συμβουλίου της Opera Software, θα δώσει πρόσβαση σε νέα κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη ενώ οι Κινέζικες εταιρείες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην παγκόσμια βάση χρηστών Opera αλλά και το διαφημιστικό της δίκτυο.

qihoo

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις