Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4YFN: Spare, ο φονέας των ATM (;)

Κατά τη διάρκεια της καταιγιστικής διαδικασίας Pitch the Press στο 4YFN η Spare μας τράβηξε το ενδιαφέρον μια και έχει βάλει στόχο να κάνει τα ATM των τραπεζών αχρείαστα.

Ομολογουμένως η Spare έχει βάλει έναν εξαιρετικά φιλόφοξο στόχο με τον νεαρό επιχειρηματία και ιδρυτή, D’ontra Hugues, να συλλαμβάνει την ιδέα όταν εργαζόταν σε ενα μεγάλο ξενοδοχείο όπου δεν υπήρχε ATM, αναγκάζοντας τους πελάτες να αναζητούν μακρινά ATM για να σηκώσουν χρήματα.

Η Spare ζητάει απο εμάς να της εμπιστευτούμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό και εκείνη προσφέρει ενα δίκτυο απο καταστήματα, τα οποία εντοπίζονται μέσα απο την εφαρμογή της  και μας δίνουν μετρητά 20 έως 100 δολάρια ή ευρώ ανάλογα την επιλογή μας μέσω της εφαρμογής της πάντα.

Τα καταστήματα πληρώνονται απο την Spare για να συμμετάσχουν στο δίκτυο της, κερδίζουν και απο την εισερχόμενη πελατεία, ενώ πέρα απο την ευκολία που προσφέρει στους χρήστες, αυτοί γλιτώνουν και απο τις υψηλές χρεώσεις ανάληψης μετρητών ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

DSC_0776_4YFN_702x336

Η Spare έχει αναπτύξει ενα δίκτυο καταστημάτων στην Καλιφόρνια και θα επεκταθεί και στην Ευρώπη. Απο τις πληροφορίες που υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια για το σύστημα ασφάλειας των συναλλαγών και αποθήκευσης προσωπικών δεοδμένων που έχει υλοποιήσει, μια και στην ουσία παίζει τον ρόλο της τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται αν υπάρξει κάποια τρύπα στο συστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις