Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Blockchain και το Bitcoin και επίσημα στη JPMorgan

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η JPMorgan πραγματοπoίησε μεταφορές χρημάτων πελατών της, σε δοκιμαστική βάση, μεταξύ Λονδίνου και Τόκιο χρησιμοποιώντας το σύστημα πιστοποίησης συναλλαγών Blockchain.

Συγκεκριμένα οι δοκιμές περιλαμβάνουν 2.200 πελάτες της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας οι οποίοι μετέφεραν δολάρια Αμερικής μεταξύ των δυο προαναφερόμενων πόλεων. Οι μεταφορές έγιναν ταχύτατα και με όλες τις δικλείδες ασφαλείας που προσφέρει το Blockchain.

H JPMorgan σκοπεύει να μειώσει τις επενδύσεις της στις παραδοσιακές τραπεζικές τεχνολογίες και παράλληλα να τις αυξήσει σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain. Με αυτό το τρόπο και θα ωφελήσει τους πελάτες της με καλύτερες και πιο φθηνές υπηρεσίες, και θα έχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και θα αντιμετωπίσει τις απειλές από τις FinTech Startup της Silicon Valley και όχι μόνο.

Startup σηκώνει 60 εκατ. δολ. για τραπεζική χρήση τεχνολογίας Bitcoin

Να υπενθυμίσουμε ότι η JP Morgan μαζί με άλλους επενδυτές, έχουν επενδύσει 60 εκατ. δολάρια στην Blockchain Startup, Digital Asset του πρώην στελέχους της, Blythe Masters, και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω αυτής της λύσης έγιναν οι δοκιμές μεταξύ Λονδίνου και Τόκιο.

Τελικά, το Βitcoin και οι τεχνολογίες τους μπήκαν στον σκληρό πυρήνα των παραδοσιακών τραπεζών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις