Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Alibaba έχει μεγάλη ρευστότητα και επενδύει σε Startups

Περίπου 5,3 δισ. δολ. έσοδα είχε το Alibaba Group το περασμένο έτος κάτι που μεταφράζεται σε πολλά διαθέσιμα στη τράπεζα για εξαγορές και επενδύσεις, στα οποία προστέθηκαν άλλα 3 δισ. δολ. από πρόσφατο δανεισμό.

Αν και η Alibaba είναι γνωστή σαν μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ωστόσο τον τελευταίο καιρό δίνει έμφαση και στο ψηφιακό περιεχόμενο. O ηγέτης της Alibaba, Jack Ma, έχει την εταιρεία Internet TV Wasu Media, την Alibaba Pictures ενώ η Alibaba κατέχει μερίδιο στο κοινωνικό δίκτυο microblogging Sina Weibo και έχει βάλει στόχο το κινέζικο YouTube Youku Tudou.

Παράλληλα έχει μερίδια και στις εταιρείες Groupon, PayTM, Snapdeal, Snapchat, Magic Leap. Από αυτές τις εταιρείες ξεχωρίζουμε την Ινδική Snapdeal, ένα μεγάλο online πολυκατάστημα, η οποία έχει βάλει στόχο τον ανταγωνιστή της Flipkart, αλλά και την Augmented Reality Startup, Magic Leap, η οποία σε επίπεδο demo έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά πράγματα.
alibaba

Την προηγούμενη εβδομάδα η Alibaba απέκτησε ένα μεγάλο μερίδιο στη Lazada, ένα πολυκατάστημα που δραστηριοποιείται στην ΝΑ. Ασία από το 2011, πληρώνοντας 1$ δισ. στην αμφιλεγόμενη Rocket Internet. Η Lazada μπορεί να έχει επιδείξει μεγάλη αύξηση στο τζίρο της, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί με μεγάλες λειτουργικές ζημιές, κάτι που αποτυπώνεται και στα πρόσφατα άσχημα οικονομικά στοιχεία της Rocket Internet.

Σήμερα η Alibaba ανακοίνωσε επένδυση 1,25$ δισ. στην Ele.me, μια εταιρεία διανομής φαγητού στη Κίνα, μια τεράστια αγορά η οποία άγγιξε τα 7$ δισ. τζίρο το 2015 και αναμένεται να φτάσει τα 375 δισ. δολ. (!) το 2018.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες κανονικά καταστήματα φαγητού στην Κίνα τα οποία θα αποκτήσουν ψηφιακή υπόσταση μέσω δημοφιλών Apps – καταλόγων online.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις