Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut έτοιμη να “κλείσει” νέα χρηματοδότηση ύψους 14 εκατ. δολαρίων

Αν και ακόμα δεν έχει κλείσει ένα χρόνο ζωής η Revolut έχει ξεπεράσει τους 100 χιλιάδες χρήστες, εγγράφει κάθε μέρα πάνω από 1.000 νέους, και έχει συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Seed.

Ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα χρηματοδότηση “Α γύρου” ύψους 14 εκατ. δολ.

O CEO της Revolut.

Σημειώνεται ότι οι δυο Ρώσοι ιδρυτές της είναι κάτω των 40 και είχαν προϋπηρεσία σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, με ειδίκευση το πλαστικό χρήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Revolut έχει την έδρα της.

FinTech _ Αυτό που προσφέρει η Revolut είναι πληρωμές σε πολλά νομίσματα με κέντρο την εφαρμογή της στα Smartphones αλλά και μια πλαστική κάρτα MasterCard. O χρήστης φορτώνει χρήματα στον λογαριασμό της Revolut μέσω τραπεζικής μεταφοράς και πιστωτικής κάρτας και μετά μπορεί να πραγματοποιήσει πληρωμές μέσω της MasterCard σε διάφορα νομίσματα χωρίς άλλες συναλλαγματικές χρεώσεις. Επίσης είναι δυνατή η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ αλλά εκεί υπάρχουν περιορισμοί μια και υπάρχουν σχετικά υψηλά κόστη ανάληψης.

Η κάρτα της Revolut είναι μια καλή λύση για να παρακάμψει κανείς τους περιορισμούς στις ελληνικές κάρτες αλλά δυστυχώς υπάρχουν σημαντικές χρεώσεις στην απoστολή χρημάτων στην Revolut μέσω τραπεζικού εμβάσματος, από την Ελλάδα στην Αγγλία, και προς το παρόν δεν επιτρέπεται η τροφοδότηση μέσω πιστωτικής κάρτας.

Για παράδειγμα, η αποστολή 50 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στην Barcleys, και από εκεί στη Revolut, έχει προμήθειες 14 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά την αγγλική τράπεζα.

Αυτές ακριβώς τις παράλογες χρεώσεις είναι που προσπαθούν να εξαλείψουν οι FinTech Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις