Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δράση “Επιχειρώ στη Σάμο” από τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου ημερίδα με θέμα την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με φοιτητικές τεχνολογικές ομάδες και τα Aegean Startups – τη δράση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στα νησιά.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ομιλητές από το χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και της τεχνολογίας: η Σοφία Χανιαλάκη (Technical Evangelist, Microsoft Hellas), ο Marcel Cremer (Δικηγόρος – Cremer & Partners), ο Γιάννης Ασλάνης (Business Development Manager, in4capital.com), ο Γιώργος Καραμανώλης (Co-Founder και CTO/CIO, Crowdpolicy και Socialbank Global) και ο Νικόλαος Καβούνης (CEO, Oinovation).

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρουσίασε στοιχεία της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Σάμου και μαζί με τον Υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Γιάννη Χαραλαμπίδη, ανακοίνωσαν τη δράση «Επιχειρώ στη Σάμο».

Το «Επιχειρώ στη Σάμο» έχει στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω του ομώνυμου βραβείου επιχειρηματικότητας για Startups το οποίο θεσμοθετεί ο τοπικός Δήμος, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να ενθαρρύνει την επιχειρηματική πρωτοβουλία στο νησί.

Βασικά κριτήρια του βραβείου είναι:

α) Η προαγωγή κάποιου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού, πόρου ή δυνατότητας του νησιού.
β) Η υποχρέωση των διαγωνιζομένων να έχουν εταιρική έδρα, να εμπορεύονται, να προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες στη Σάμο.
γ) Η συνεργασία με φορείς ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις στο νησί.

Οι ιδέες, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα κατατεθούν πρέπει να άπτονται των εξής θεματικών ενοτήτων:

1. Αγροτική ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση.
2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές.
3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον.
4. Πληροφοριακή-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνία.Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, περισσότεροι από 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασαν τις καινοτομικές δραστηριότητες των τεχνολογικών ομάδων τους, αλλά και πρωτότυπες εφαρμογές πληροφορικής με δυνατότητες περαιτέρω εκμετάλλευσης.

Με βάση τις γνώμες των προσκεκλημένων ειδικών, ακολούθησε βράβευση της πιο πρωτότυπης και πιο ολοκληρωμένης ιδέας με τις διακρίσεις να κερδίζουν οι Smart-Wash (εφαρμογή ελέγχου λειτουργίας συσκευών με χρήση τεχνολογίας internet of things) και AegeanWebAngels (παροχή τυποποιημένων υπηρεσιών internet marketing προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις