Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HTC δημιουργεί επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατ. δολ. για VR Startups

Αυτή τη φορά η εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality – VR) φαίνεται ότι είναι έτοιμη να γίνει πραγματικά disruptive σε μια σειρά από τομείς με επίκεντρο τη βιομηχανία της διασκέδασης.

Ένας από τους μεγάλους παίκτες στο VR, η HTC, δημιούργησε το Vive X, έναν VR Accelerator – επενδυτικό κεφάλαιο με 100 εκατ. δολάρια.

Οι Startups οι οποίες ασχολούνται με το VR θα είναι ο βασικός στόχος του Vive X και θα προσφέρει την απαραίτητη ειδίκευση, απεριόριστη πρόσβαση σε υλικό VR, κεφάλαια κίνησης, συμβουλευτική, demo days σε επενδυτές αλλά και όλα τα εργαλεία για βγει ένα προϊόν στην αγορά το συντομότερο δυνατόν.

Η HTC με το Vive και η Facebook με το Oculus Rift είναι οι δυο μεγάλοι παίκτες στο καταναλωτικό VR χώρο, και ειδικά στα παιχνίδια, με προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά, με διάφορες άλλες εταιρείες να ασχολούνται με το VR ή κάποια παραλλαγή του.
Η Microsoft με το Hololens, Samsung, Google, Meta, Leap, Jaunt VR είναι μερικές απο τις εταιρείες που δούμε στο προσκήνιο μέσα στο 2016 και μετά.

Το Vive X θα τρέχει στο Πεκίνο, στη Ταιπέι και στο Σαν Φρανσίσκο, με την αρχή να κάνει το Πεκίνο μέσα στον Μάιο του 2016 με επιλεγμένες Startups απο την Ασία οι οποίες θα δέχονται το αρχικό κεφάλαιο σε αντάλλαγμα με ένα μέρος των μετοχών. Φυσικά θα προσφέρεται χώρος γραφείων και όλες οι προαναφερόμενες παροχές σε Startups οι οποίες δημιουργούν περιεχόμενο, εργαλεία, εφαρμογές και περιφερειακά για τη πλατφόρμα Vive της HTC.

 

vr-landscape-1024x831

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις