Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ricky Knox της Tandem: οι FinTech τράπεζες θα βγάλουν απο την αγορά τις μικρές τράπεζες

Άλλη μια ψηφιακή τράπεζα ετοιμάζεται να βγει στον αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά τις Atom και Mondo, η Tandem πήρε την τραπεζική άδεια στο τέλος του 2015 και ετοιμάζει την εφαρμογή της αλλά και τον τραπεζικό μηχανισμό εσωτερικά όπως προβλέπεται απο την άδεια με όλα τα προαπαιτούμενα.

Παράλληλα με την εφαρμογή της, ετοιμάζει και μια καμπάνια για equity crowdfunding 1 εκατ. λιρών με στόχο να ενεργοποιήσει περισσότερο τους υποψήφιους πελάτες της αλλά και να δημιουργήσει την απαραίτητη δημοσιότητα. Ήδη η Tandem έχει 5.000 “co-founders” απο την δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας και σκοπεύει να τους αυξήσει με το νέο equity crowdfunding.

H FinTech τράπεζα Atom ετοιμάζεται για πλήρη γκάμα υπηρεσιών

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ricky Knox η Tandem έχει ήδη πάρει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια λίρες απο ιδιώτες επενδυτές κυρίως και ο βασικός στόχος της είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά τους, εξοικονομώντας με αυτό το τρόπο χρήματα. Μια απο τις υπηρεσίες που θα προσφέρει είναι ο λεγόμενος robo-adviser ο οποίος θα προτείνει τις καλύτερες λύσεις για κάθε πελάτη.

Σε επίπεδο υπηρεσιών θα προσφέρονται σε βάθος χρόνου όλα τα καταναλωτικά και επιχειρηματικά προϊόντα όπως για παράδειγμα κάρτες, λογαριασμοί όψεως και στεγαστικά δάνεια.

Όπως αναφέρει ο Knox οι νέες FinTech τράπεζες θα αλλάξουν σημαντικά το τραπεζικό τοπίο παραμερίζοντας τις μικρές παραδοσιακές τράπεζες και παίρνοντας μεγάλο μερίδιο απο την καταναλωτική τραπεζική αγορά αλλά και αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης δεν βλέπει το μέλλον της Tandem να συμπορεύεται με μια μεγάλη τράπεζα, όπως έχει κάνει η Atom η οποία έχει δεχτεί χρηματοδότηση απο την μεγάλη Ισπανική τράπεζα BBVA.

Tandem_Logo_702336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις