Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Γεωργία θα δημιουργήσει ταμείο 17,6 εκατ. ευρώ για Startups

Στα πλαίσια του νέου σχεδίου μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης της χώρας η Γεωργία θα δημιουργήσει ένα ταμείο 17,6 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει Startups, αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Giorgi Kvirikashvili στις 5 Μαΐου.

Ο νέος οργανισμός θα χρηματοδοτηθεί από τον ιδιωτικό και κρατικό τομέα και το αρχικό κεφάλαιο θα είναι 4,3 εκατ. Ευρώ και θα φτάσει τα 17,6 εκατ. Θα χρηματοδοτεί νέες επιχειρήσεις της χώρας σε διαφορετικά επίπεδα και θα στελεχωθεί με έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος των Startups απ΄όλο τον κόσμο. Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στον Ιούνιο.

H Γεωργία χτίζει το κτηματολόγιο της πάνω στο Blockchain

Το νέο ταμείο – Accelerator θα έχει την έδρα του στο νέο τεχνολογικό πάρκο της Γεωργίας που άνοιξε τις πύλες του στις αρχές του 2016. Το τεχνολογικό πάρκο είναι εξοπλισμένο με ότι χρειάζονται οι Startup για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και φυσικά θα φιλοξενούνται εκεί σε όλη τη περίοδο του προγράμματος.

TechPArkGeorgia2Το τεχνολογικό πάρκο της Γεωργίας κόστισε 2 εκατ. Ευρώ και χτίστηκε σε μια έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων στη περιοχή της Okrokana. Έγινε με τη συνεργασία κυβέρνησης, επιστημονικής κοινότητας και του επιχειρηματικού τομέα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη Γεωργία. Εκτός από Startups το τεχνολογικό πάρκο θα είναι και ένα κέντρο ερευνών και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και επιστημών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις