Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια project βγάζουν τα περισσότερα χρήματα στο Ευρωπαϊκό Kickstarter;

Με αφορμή τα τρία χρόνια λειτουργίας του Kickstarter στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη συγκέντρωση 100 εκατ. λιρών, η εταιρεία ανακοίνωσε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μέχρι σήμερα πορεία των project που χρηματοδοτήθηκαν από την κοινότητα Crowdfunding του Kickstarter.

Η γενική εικόνα είναι ότι 1,2 εκατ. χρήστες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 54 λίρες ο κάθε ένας για πάνω απο 20.000 προτάσεις-προϊόντα. Από τις 20.000 προτάσεις χρηματοδοτήθηκαν τελικά περίπου οι 8.000, ένα πολύ καλό ποσοστό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εφόσον ένα σχέδιο δεν συγκεντρώσει το ποσό που επιθυμεί ο υπεύθυνος δεν παίρνει καθόλου χρήματα και δεν γίνεται κάποια χρέωση στους υποστηρικτές του.

Το Kickstarter UK δέχεται υποστηρικτές και καταθέσεις απ΄όλο τον κόσμο ενώ για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης τον περασμένο Νοέμβριο το Kickstarter της Αμερικής έφτασε τα 2 δισ. δολ. απο το 2009 που ιδρύθηκε, με το 1 δις. δολ. να το έχει φτάσει το 2013.

Οι 10 κατηγορίες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα χρήματα

Παιχνίδια: 26 εκατ. λίρες
Τεχνολογία: 23 εκατ. λίρες
Σχέδιο: 14 εκατ. λίρες
Ταινίες και Video: 12 εκατ. λίρες
Μουσική: 5 εκατ. λίρες
Εκδόσεις: 4 εκατ. λίρες
Μόδα: 3,5 εκατ. λίρες
Τέχνη: 3,3 εκατ. λίρες
Φαγητό: 2,9 εκατ. λίρες
Θέατρο 2,5 εκατ. λίρες

Τα παιχνίδια γενικά είναι απο τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες για Crowdfunding και κρατάνε τις πρώτες θέσεις χρηματοδοτήσεων γενικά. Συνήθως πρόκειται για επιτραπέζια παιχνίδια – board games ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί και παιχνίδια για υπολογιστές. Το Dark Souls The board game πήρε 4 εκατ. λίρες μέσω της σχετικής καμπάνιας στο Kickstarter με 800 υποστηρικτές οι οποίοι έδωσαν κατά μέσο όρο 120 λίρες.

Οι άλλες τρεις κατηγορίες με τις μεγαλύτερες “καταθέσεις” είναι η τεχνολογία, το σχέδιο και οι ταινίες και το βίντεο ενώ οι κατηγορίες που αφορούσαν τη δημοσιογραφία και τις χειροτεχνίες δεν έδειξαν να προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις