Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανάληψη χρημάτων απο ATM μέσω Android Pay

Το σύστημα φορητών πληρωμών της Google δέχτηκε πολλές αναβαθμίσεις αποκτώντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες αλλά και όπλα για να αντιμετωπίσει τις Apple, Samsung, Visa και MasterCard οι οποίες προσφέρουν τα δικά τους συστήματα. 

Στο πρόσφατο συνέδριο της Google Ι/Ο 2016 ανακοινώθηκαν πολλά νέα στοιχεία στο API του Android Pay τα οποία θα ενεργοποιήσουν νέες υπηρεσίες απο τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το μεγάλο νέο της εκδήλωσης ήταν η επίσημη έναρξη της υπηρεσίας Android Pay στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα στο Google Play, με τους χρήστες που έχουν κάρτες σε όλες τις μεγάλες αγγλικές τράπεζες, εκτός Barclays, να μπορούν να τις εισάγουν στην εφαρμογή και να πραγματοποιούν συναλλαγές με το Smartphone τους σε όλα τα POS ανέπαφων συναλλαγών.

Android_Pay2
Το σύστημα Payment Request θα μπορεί να παρακάμπτει τις χρονοβόρες φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων για μια αγορά στο Internet, με την αγορά και πληρωμή να γίνεται με λίγα κλικ.

Το σύστημα Save to Android Pay επιτρέπει την άμεση προσθήκη πελατών σε προγράμματα ανταμοιβής, με τις γνωστές κάρτες πόντων των καταστημάτων, για να εξασφαλίσουν μια προσφορά ή ακόμα και για να δημιουργηθεί κάποια πίστωση απο τα καταστήματα προς τους καλούς πελάτες.

Τέλος, η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες  έτσι ώστε το Android Pay να ενσωματωθεί μέσα στις επίσημες εφαρμογές των τραπεζών ενώ αφήσαμε για το τέλος μια εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, ανακοίνωση συνεργασίας της Google με την Bank of America η οποία δείχνει τις πολύπλευρες δυνατότητες υλοποίησης του Android Pay στον τραπεζικό τομέα.

Οι χρήστες του Android Pay θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρημάτων απο συγκεκριμένα ATMs της Bank Of America σε όλη την Αμερική μέσω του Smartphone πάντα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκατασταθεί στα ATM ένα σύστημα ανέπαφων συναλλαγών παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στα καταστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις