Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το δολάριο πέρασε στο Blockchain

H Chain ιδρύθηκε μόλις το 2014, έχει πάρει συνολικά 43 εκατ. δολ. απο 20 επενδυτές, αλλά ήδη έχει μπει μέσα στους τρεις υποψήφιους για τη καθιέρωση ενός γενικού προτύπου λειτουργίας του Blockchain.

Μέχρι στιγμής διάφορες Startups και κοινοπραξίες έχουν αναπτύξει ή αναπτύσσουν κλειστά και ασύνδετα συστήματα συναλλαγών Blockchain είτε για λόγους επίδειξης είτε για να καλύψουν μια συγκεκριμένη ανάγκη.

Πίσω απο τις πόρτες του Demo Day της Chain μπροστά σε μεγάλες εταιρείες, στις αρχές Μαΐου, συνέβη κάτι πολύ σημαντικό: δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ένα νόμισμα – ψηφιακό δολάριο – και χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα παραδείγματα συναλλαγών blockchain. Ένα αμιγώς ψηφιακό νόμισμα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και φαίνεται ότι η Chain τις κάλυψε όλες.

Εταιρείες, τράπεζες και οργανισμοί όπως οι Citigroup, First Data, Nasdaq, Visa κ.α. συμμετείχαν στην παρουσίαση της Chain οι οποίες ήδη συνεργάζονται μαζί της φυσικά. Μετά το τέλος της επίδειξης ανακοινώθηκε το Chain Open Standard 1 (Chain OS 1) ένα open source πρωτόκολλο λειτουργίας του Blockchain, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν.

Το δυνατό σημείο του Chain OS 1 είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και τις πιο πολύπλοκες συναλλαγές καλύπτοντας με αυτό το τρόπο ακόμα και την πιο ειδική ανάγκη που μπορεί να υπάρξει απο τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Για αυτό το σκοπό η Chain έχει αναρτήσει στον δικτυακό της τόπο διάφορα παραδείγματα πολύπλοκων χρήσεων του Blockchain.

Οι άλλοι δύο μεγάλοι παίκτες σε επίπεδο υποδομών και προτύπων στο blockchain είναι η κοινοπραξία R3 και η Digital Asset.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις