Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

40 εκατ. δολ. στο Β’ γύρο χρηματοδότησης για την Number26

H FinTech τράπεζα Number26 με έδρα το Βερολίνο συγκέντρωσε 40 εκατ. δολ. στο Β΄γύρο χρηματοδότησης με την Horizons Ventures να ηγείται αλλά και την συμμετοχή και άλλων επενδυτών όπως για παράδειγμα τη Valar Ventures του Peter Thiel και τις Battery Ventures. Earlybird Ventures, Redalpine Ventures.

H Number26 είναι από τις μεγαλύτερες ιντερνετικές τράπεζες που λειτουργεί μέσω App στα Smartphones, με πάνω από 200 χιλιάδες πελάτες σήμερα σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, από τον Ιανουάριο του 2015 που ξεκίνησε τη λειτουργία της.
Τα νέα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση σε υπάρχουσες και νέες αγορές, μια οι νέες εγγραφές στην υπηρεσία είναι παγωμένες σε πολλές χώρες με μεγάλη ζήτηση όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν και νέα προϊόντα όπως για παράδειγμα λογαριασμοί ταμιευτηρίου, δάνεια και επενδύσεις τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα, δηλαδή στον λογαριασμό όψεως, στην χρεωστική κάρτα MasterCard και τις πληρωμές και μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο, ολοκληρώνοντας σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

H Number26 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα υπερανάληψης σε περίπτωση ανάγκης πολύ εύκολα και απλά ενώ έχει μετατρέψει 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Γερμανία σε ATM, απ’ όπου οι πελάτες τις τράπεζας μπορούν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις και καταθέσεις στον λογαριασμό τους με μετρητά μέσω της υπηρεσίας Cash26.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η Number26 «τρέχει» πάνω από την Γερμανική τράπεζα Wirecard, αφού αυτή διαχειρίζεται τους λογαριασμούς και τα χρήματα και παράλληλα παρέχει και την εξασφάλιση των καταθέσεων μέχρι τα 100.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις