Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Twitter εξαγόρασε την αγγλική Startup Magic Pony για 150 εκατ. δολ.

Δυο απόφοιτοι του Imperial College του Λονδίνου ίδρυσαν την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι σήμερα είχε 14 υπαλλήλους, οι 11 με PhD, και 20 πατέντες στον τομέα την έξυπνης διαχείρισης και επεξεργασίας εικόνας. Πλέον έχουν καινούργια δουλειά και περίπου 75 εκατ. δολ. ο καθένας.

Το Twitter που επενδύει στους τομείς της εκμάθησης υπολογιστών και της Τεχνητής Νοημοσύνης τον τελευταίο καιρό θα χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες στις αναρτήσεις των χρηστών του όσο και στις υπηρεσίες Vine και Periscope.

Η Magic Pony Techology είχε συγκεντρώσει και άλλες επενδύσεις από γνωστά ονόματα όπως οι Entrepreneur First, Ocropus Ventures και Balderton Capital, με την ομάδα να παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και θα μεταμορφωθεί στο κέντρο ανάπτυξης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης του Twitter στην Ευρώπη.

Η τεχνολογία της Magic Pony μπορεί να αναγνωρίζει και να  βελτιστοποιήσει την εικόνα στα video αλλά και στις φωτογραφίες ακόμα και αν αυτές έχουν τραβηχτεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης βίντεο.

Εκτός από το Twitter και η Google χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογίες αυτοματοποιημένης βελτίωσης του βίντεο στο YouTube αλλά και αναγνώρισης του περιεχομένου τους βασιζόμενη όχι μόνο στις περιγραφές κειμένου αλλά και μέσω της εικόνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις