Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bosch: Ερευνητικό κέντρο και Startup hub στο Τελ Αβιβ

Ο όμιλος της Bosch επενδύει στο Ισραήλ μιας και μόλις άνοιξε ένα ερευνητικό και τεχνολογικό κέντρο στο Τελ Αβίβ με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών με επιστημονικά κέντρα και πανεπιστήμια έτσι ώστε να αναγνωρίσει καινοτόμες Startups στα πρώτα τους βήματα στους τομείς Deep Learning, Ρομποτικής, Κυβερνοασφάλεια και IoT.

Το Τελ Αβίβ είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα Startups στον κόσμο με χιλιάδες εταιρείες και ένα ζωντανό οικοσύστημα υψηλής τεχνολογίας αλλά και με πολλά ερευνητικά και τεχνολογικά γραφεία μεγάλων εταιρειών να λειτουργούν ήδη εκεί.

Ο CEO της Bosch Dr, Volkmar Denner αναφέρει: «Πρωτοποριακό πνεύμα, κορυφαία πανεπιστήμια και καινοτόμες ιδέες είναι όλα παρόντα στο Ισραήλ και είναι το κατάλληλο περιβάλλον για νέα συναρπαστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Το μέλλον της Bosch θα βασιστεί σε πρωτοποριακά προϊόντα τα οποία θα αναπτυχθούν σε επιστημονικές και τεχνολογικές βάσεις υψηλού επιπέδου και θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτό».

Ο επενδυτικός βραχίονας της Bosch, Robert Bosch Venture Capital GmbH, λειτουργεί ήδη γραφείο στο Τελ Αβίβ και διαθέτει 420 εκατ. Ευρώ για άμεσες και έμμεσες επενδύσεις σε τεχνολογικές Startups. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε 30 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, 5 εκ των οποίων στο Ισραήλ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις