Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

147 εκατ. ευρώ στις σκανδιναβικές startups στο πρώτο τρίμηνο – “Αναδύεται” η “σκηνή” της Δανίας

Συνολικά κεφάλαια ύψους 147,45 εκατ. ευρώ συγκέντρωσαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 συνολικά 40 startup εταιρείες στις σκανδιναβικές χώρες – ένα από τα πιο “hot” οικοσυστήματα της Ευρώπης – σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε και δημοσίευσε το The Nordic Web.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων κατευθύνθηκαν σε εταιρείες από την Δανία (80,07 εκατ. ευρώ). Στις σουηδικές εταιρείες κατευθύνθηκαν 42,05 εκατ. ευρώ, στην Φινλανδία 19,18 εκατ. ευρώ, στην Νορβηγία 5,15 εκατ. ευρώ και στην Ισλανδία.

Η Σουηδία συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό συμφωνιών (14), ωστόσο στην Δανία πραγματοποιήθηκαν τα δύο μεγαλύτερα “deals” με 54 και 18 εκατ. ευρώ σε Series C για την Tradeshift και την Trustpilot αντίστοιχα.

Το 70% των χρηματοδοτήσεων (28) αφορούσαν σε seed επενδύσεις και το 15% (6) σε Series A.

Οι περισσότερες συμφωνίες κλείστηκαν για startups με B2B υπηρεσίες και για mobile startups (από 4). Συνολικά, εκπροσωπήθηκαν 22 διαφορετικοί τομείς.

Στην ανάλυση του blog, τονίζεται ότι τα δύο μεγάλα “deals” που έκλεισαν οι startups από την Δανία δείχνει ότι το “hub” της Κοπεγχάγης αναδύεται δίπλα σε αυτά της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι, ωστόσο η Σουηδία δείχνει να είναι το πιο ισχυρό οικοσύστημα στην περιοχή, καθώς οι εταιρείες της χώρας κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό συμφωνιών επενδύσεων, ενώ παρουσιάζουν και την πιο “υγιή” κατανομή μεταξύ των διαφόρων σταδίων χρηματοδοτήσεων.

Πηγή εικόνας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις