Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ινδία: Επιχειρηματική εκπαίδευση για φοιτητές από τον πρώτο δημόσιο incubator

Το StartupVillage, ο πρώτος startup incubator που δημιουργήθηκε στην Ινδία από κοινοπραξία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Startup Academy, μίας πρωτοβουλίας για την προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας ανάμεσα στους φοιτητές μηχανολόγους-μηχανικούς και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας.

Η Ακαδημία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και θα προσφέρει μαθήματα σε τέσσερις τομείς: Επιχειρηματικότητα, Εργασιακές Δεξιότητες και Life Hacks, Τεχνικά Workshops και Ηγεσία. Τα μαθήματα κάθε τομέα θα εξειδικεύονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Στόχος είναι η φοιτητική κοινότητα να διδαχθεί δεξιότητες που είτε θα τη βοηθήσει αργότερα να ξεκινήσει μία τεχνολογική startupείτε απλώς να κατακτήσει μεγαλύτερη επιτυχία στην επαγγελματική του ζωή.

Οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να μάθουν από ηγέτες και επιτυχημένους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς.

Κυριότερη φιλοδοξία του προγράμματος είναι να “προπονήσει” τους μαθητές για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να τους δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό σε αυτήν.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε φοιτητές από όλη τη χώρα, ενώ στόχος είναι να συμμετάσχουν 1.000 φοιτητές.

Το StartupVillage είναι ένας τεχνολογικός επιχειρηματικός incubator που δημιουργήθηκε με στόχο να ξεκινήσει 1.000 νέες εταιρείες μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και να δημιουργήσει την επόμενη ινδική εταιρεία του 1 δισ. δολ. Βρίσκεται στο Κότσι και χρηματοδοτείται από δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια. Υποστηρίζεται από την Κυβέρνηση της Ινδίας και το Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις