Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Visa και η Wirecard φέρνουν το Apple Pay στην Ελβετία

Η Visa σε συνεργασία με την Wirecard προσφέρουν στους κατόχους καρτών Visa στην Ελβετία τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών στα καταστήματα μέσω iPhone – iPad και Apple Pay.

Η Ελβετία είναι μια από τις καλύτερες αγορές στο κόσμο για την Apple και το iPhone, με μεγάλο μερίδιο αγοράς. Από εχθές περίπου ένα εκατομμύριο κάτοχοι καρτών Visa μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους στο Apple Pay και να πραγματοποιούν πληρωμές σε πάνω από 100 χιλιάδες ανέπαφα τερματικά Visa στα καταστήματα.

Τα καταστήματα δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια επέμβαση στα τερματικά POS μια και είναι συμβατά iPhone, ενώ οι χρήστες iPhone το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να εισάγουν τις κάρτες τους στην εφαρμογή Apple Pay.

Το σύστημα, όπως και τα υπόλοιπα παρόμοια σύστημα ανέπαφων πληρωμών σε φορητές συσκευές, δεν μεταφέρει τον αριθμό της κάρτας κατά την επαφή με το τερματικό παρά μόνο ένα μοναδικό κρυπτογραφημένο αναγνωριστικό που συνδέει τον κάτοχο της κάρτας με την κάθε πληρωμή.

Όπως αναφέρει η Visa το τελευταίο έτος οι ανέπαφες πληρωμές στην Ευρώπη έχουν φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση.

O όμιλος Wirecard προσφέρει ένα από τα εξελιγμένα συστήματα πληρωμών και ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών στο κόσμο σε επίπεδο API, προσφέροντας τις υποδομές στην Number 26 αλλά και λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών σε πολλά E-Shop.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις