Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber – Didi Chuxing: σημειώσατε 2

Μετά από μια “μάχη” μηνών και πολλά δισ. δολάρια επενδυμένα και από τις δυο εταιρείες, οι επενδυτές της Uber Κίνας σήκωσαν λευκή σημαία αποφασίζοντας να συγχωνευτούν με τον μεγάλο αντίπαλο στην ηλεκτρονική εύρεση Ταξί στη Κίνα, Didi Chuxing.

Η νέα εταιρεία θα έχει αξία πάνω από 35 δισ. δολ. και οι μέτοχοι της Uber Κίνας θα λάβουν το 20% της νέας εταιρείας ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και επένδυση της Didi Chuxing στην Uber ύψους 1 δισ. δολ. και προφανώς και άλλες συμφωνίες οι οποίες μπορούν να φέρουν προβλήματα σε άλλες συνεργασίες που έχει η Didi σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα με την Lyft στις Η.Π.Α., οι οποίες είχαν στόχο τον ανταγωνισμό με την Uber.

Η Apple επένδυσε 1 δισ. δολ. στον μεγάλο ανταγωνιστή του Uber στη Κίνα

To περασμένο έτος οι δυο μεγάλες εταιρείες κλήσης Ταξί μέσω App στη Κίνα, Didi και Kuaidi είχαν συγχωνευτεί και δημιούργησαν την Didi Chuxing, προσελκύοντας επενδυτές όπως η Alibaba, Tencent και πρόσφατα την Apple η οποία επένδυσε 1 δισ. δολ. στην Didi και τώρα φαίνεται ότι εμμέσως θα επενδύσει στην Uber!

Αυτή η ήττα της Uber στη Κίνα είχε μεγάλο τίμημα μια και στην ουσία χάθηκαν περίπου 2 δισ. δολ. σε επενδύσεις στην Κινεζική αγορά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις