Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple εξαγόρασε HealthTech Startup δημιουργίας ιατρικών ιστορικών

Η Apple κατά καιρούς εξαγοράζει Startups ανάλογα τις στρατηγικές βλέψεις και στόχους που θέτει. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα η ψηφιακή υγεία μια και εξαγόρασε την Glimpse, μια Startup η οποία ασχολείται με την δημιουργία ιστορικού online για ασθενείς.

Η Apple προσφέρει ήδη τις υπηρεσίες HealthKit, CareKit και Research Kit όπου developers, Startuppers και ιατρική κοινότητα μπορούν να χτίσουν διάφορες εφαρμογές υγείας, παρακολούθησης και έρευνας ασθενειών και με την εξαγορά της Glimpse θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον τομέα της υγείας.

Η Glimpse έχει την έδρα της στη Σίλικον Βάλει και δημιουργήθηκε το 2013 από τους Anil Sethi και Karthik Hariharan. O Sethi έχει δημιουργήσει αρκετές Startups την τελευταία δεκαετία, όλες στον χώρο της υγείας, και δυστυχώς για εκείνον η Glimpse δημιουργήθηκε, όπως και πολλές Startups βέβαια, από μια προσωπική – οικογενειακή ανάγκη.
Η αδερφή του πάσχει από καρκίνο του στήθους και συμμετέχοντας σε όλη αυτή τη περιπέτεια διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο όπου θα υπάρχει όλο ιατρικό ιστορικό των ασθενών, με έγγραφα, κείμενα, φωτογραφίες, αρχεία εξετάσεων κλπ. κάτι που θα διευκόλυνε πολύ τις θεραπείες, την δεύτερη και τρίτη γνώμη αλλά και θα περιόριζε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε πρώτη φάση θα δοθεί έμφαση σε ασθένειες όπως ο Καρκίνος και ο Διαβήτης ενώ σε μια πρόσφατη συνέντευξη στη Fast Company ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ψηφιακή υγεία, στους τομείς όπου δεν χρειάζεται έλεγχος από φορείς όπως ο FDA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις