Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup αναλαμβάνει να καλύψει τα δικαστικά έξοδα με αντάλλαγμα μέρος των αποζημιώσεων

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί θα εμπλεκόντουσαν σε μια δικαστική διαμάχη που θα απέφερε κέρδη αν είχαν το κεφάλαιο. Πολλές φορές όμως, μια δικαστική διαμάχη μπορεί να κοστίσει χρήμα και χρόνο κι έτσι αποτρέπει κάποιον να εμπλακεί σε αυτή, ακόμη κι αν είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει.

Η ιδέα χρηματικών διαμαχών ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο όταν ο «Μίδας» Peter Thiel χρηματοδότησε την αγωγή του Hulk Hogan έναντι του ιστοτόπου Gawker. Παρόλο που πολλοί κατέκριναν την πράξη του, εντούτοις δεν ήταν παράνομη. Αυτό το πεδίο έρχεται να καλύψει η Legalist, μια startup που συμμετείχε στο Εκκολαπτήριο του Y Incubator (του Peter Thiel).

Σύμφωνα με το Business Insider, η Legalist θα καταβάλει ποσό μεταξύ 50.000 και 500.000 δολαρίων για κάθε υπόθεση που θα χρηματοδοτεί, με αντάλλαγμα μερίδιο που μπορεί να φτάνει μέχρι και 50% του διακανονισμού. Αυτή τη στιγμή η νεοσύστατη που ιδρύθηκε από τους Shang και Christian Haigh, έχει επενδύσει σε μια υπόθεση παρέχοντας 75.000 δολάρια και αναμένεται να κερδίσει 1 εκατομμύριο.

Φυσικά η εταιρεία δεν «ποντάρει» στην τύχη. Η Legalist έχει συλλέξει «μεγάλα δεδομένα» από δικαστικές υποθέσεις από το 1989 μέχρι σήμερα και βάσει αλγορίθμου εκτιμά το ρίσκο βασιζόμενο σε 58 μεταβλητές, όπως ο δικαστής, οι δικηγόροι, ο τύπος δικαστηρίου κλπ.

Αρχικά η εταιρεία σκόπευε στη δημιουργία μιας υπηρεσίας βάσης δεδομένων και analytics για δικηγόρους, δηλαδή τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης για νομικούς. Να σημειωθεί ότι η βάση τους περιλαμβάνει υποθέσει από 10 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και αρχεία που ανανεώνονται με ρυθμό 400.000 ημερησίως!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις