Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EduWatch: Crowdfunding για το ρολόι που μαθαίνει στα παιδιά την ώρα με e-learning και πρακτική εξάσκηση

Η Savivo είναι μία εταιρεία από την Δανία που από το 2000 αναπτύσσει ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια και εφαρμογές για παιδιά. Χθες, ξεκίνησε μία καμπάνια crowdfunding για την χρηματοδότηση ενός νέου καινοτόμου μαθησιακού πρότζεκτ: το EduWatch.

Το EduWatch σε συνδυασμό με μία εφαρμογή (Mingoville Fun Clock App) στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν την ώρα, συνδυάζονται την ψηφιακή εκμάθηση και την πρακτική εξάσκηση. Η βάση της βρίσκεται στις μελέτες που δείχνουν ότι σε μικρές ηλικίες τα παιδιά ξεχνούν εύκολα, αλλά όταν μαθαίνουν κάνοντας, τότε τα ποσοστά διατήρησης της μνήμης φταάνουν στα παιδιά στο 70%.

Το EduWatch είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μοιάζει ακριβώς με το ρολόι της εφαρμογής, ώστε τα παιδιά να τα συνδέουν κατευθείαν στο μυαλό τους. Είναι επίσης σχεδιασμένο ώστε να αντέχει στη δραστήρια ζωή των παιδιών: δένει εύκολα με λουράκι, αντέχει σε κραδασμούς, είναι αδιάβροχο και έχει ελεγχθεί για αλλεργίες στο νικέλιο.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει το πρωτότυπο και έχει ξεκινήσει την καμπάνια χρηματοδότησης προκειμένου να αρχίσει την παραγωγή των ρολογιών και την ανάπτυξη της εφαρμογής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση Τύπου ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Stephan Stephensen, το Indiegogo επιλέχτηκε καθώς είναι ήδη μία δημοφιλής πλατφόρμα για gadgets και ψυχαγωγικά παιχνίδια και η εταιρεία από την Δανία θέλει να αποδείξει ότι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια μπορούν να αποδειχθούν το ίδιο επιτυχημένα.

Όσοι υποστηρίξουν την καμπάνια θα λάβουν αυτομάτως πρόσβαση στην εκπαιδευτική εφαρμογή, ενώ το ίδιο το ρολόι θα διατεθεί μέσω του Indiegogo για 25 δολάρια, έναντι λιανικής 50 δολαρίων μετά το τέλος της καμπάνιας.

Μπορείτε να δείτε και να υποστηρίξετε την καμπάνια για το EduWatch, πατώντας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις