Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup βοηθά τους εργοδότες να “κατασκοπεύουν” λογαριασμούς στα Social Media

Ως γνωστόν σε πολλές χώρες οι εργοδότες “κατασκοπεύουν” τους υποψήφιους εργαζομένους τους στα social media. Ηθικό ή όχι, έτσι πλέον έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα και αυτό αποφάσισε να εκμεταλλευτεί και η Social Index, μια Startup από το Σίδνεϋ που αναλαμβάνει να διευκολύνει τους εργαζομένους στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Social_Index_1000
Το Social Index λειτουργεί ως εξής: οι υποψήφιοι εργαζόμενοι λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό και κατόπιν μιας διαδικασίας επαλήθευσης, ο υποψήφιος εισέρχεται στο λογαριασμό του στο Facebook, LinkedIn και Twitter. Μέσα σε 30 δεύτερα ο αλγόριθμος του προγράμματος έχει αναλύσει το “κοινωνικό αποτύπωμα” του χρήστη κι έχει καταλήξει και στο αν είναι θετικό για την εταιρεία. Μέσα σε 24 ώρες τόσο ο υποψήφιος εργαζόμενος όσο κι ο εργοδότης έχουν λάβει την αναφορά.

400 Fiona McLean_Social_Index
H Fiona McLean, Ιδρύτρια της Social Index.

Σύμφωνα με την Fiona McLean, Ιδρύτρια της Social Index, ο υποψήφιος θα μπορεί να παραμείνει εφησυχασμένος γιατί αφενός δεν μοιράζονται στοιχεία και post του με την εταιρεία κι αφετέρου, αυτό που παρέχουν μοιάζει πιο πολύ με αξιολόγηση της δραστηριότητάς τους σε σύγκριση με την θέση εργασίας. Αν για παράδειγμα κάποια εταιρεία ψάχνει έναν Social Media Expert και κάποιος δεν είναι δραστήριος στα παραπάνω κοινωνικά δίκτυα (Facebook, LinkedIn και Twitter), τότε το αποτέλεσμά του δεν θα είναι θετικό για τη συγκεκριμένη εργασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι θετικό για κάποια άλλη θέση εργασίας.

Η McLean πιστεύει ότι παρόλο που η προσέγγιση που προσφέρει η Social Index μπορεί να είναι τρομακτική για κάποιους, εντούτοις θεωρεί ότι είναι πολύ πιο αξιοκρατική από την εναλλακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι εργοδότες τώρα, την αναζήτηση στο Google. Στο κάτω κάτω, όπως δηλώνει η McLean, “δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος ότι κοιτάς το σωστό προφίλ”.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές εταιρείες που εστιάζουν στην ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από τα social media. Η Social Index διαφοροποιείται καθώς εστιάζει αποκλειστικά στα προφίλ των εργαζομένων και σκοπός της είναι η συσχέτιση με κάποια συγκεκριμένη εργασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις