Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Blockchain έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος στη χρηματοδότηση FinTech

Αν και η συνολική χρηματοδότηση VCs στο FinTech συνολικά έχει αρχίσει να μειώνεται ωστόσο ο υπό-τομέας του Blockchain έχει αυξητικές τάσεις, μαζί με αυτόν του InsurTech.

Στα τελευταία τρίμηνα η συνολική χρηματοδότηση που πήγε σε Blockchain Startups έχει αυξηθεί σημαντικά, με την ανοδική τάση να έχει ξεκινήσει από το 2014.
Το 2015 η χρηματοδότηση Blockchain ήταν πρωταθλήτρια στο FinTech με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν εταιρείες που αναπτύσσουν συστήματα καταγραφής και πιστοποίησης συναλλαγών (Distributed Ledgers).

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 πάνω από 30 Startups που ασχολούνται με το Blockchain και το Bitcoin δέχτηκαν χρηματοδότηση Venture Capital η οποία άγγιξε τα 300 εκατ. δολ. 

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων πήγε στις ακόλουθες εταιρείες:

Circle, η οποία έχει την έδρα της στο Δουβλίνο και ασχολείται με ηλεκτρονικές πληρωμές και δέχτηκε 60 εκατ. δολ. τον περασμένο Ιούνιο.

Blockstream, η οποία έχει την έδρα της στον Καναδά και βελτιώνει το Blockchain σε πολλούς τομείς μέσω του Sidechain. Πήρε 55 εκατ. δολ. στη πρώτο γύρο από τις AXA Strategic Ventures, Digital Garage και Horizon Ventures.

Digital Asset Holdings, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και αναπτύσσει ένα σύστημα καταγραφής χρηματοπιστωτικών συναλλαγών με βάση το Blockchain. Έχει πάρει συνολικά 67 εκατ. δολ. από τις αρχές του έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις