Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google επενδύει στο Airbnb στον τρέχοντα γύρο των 850 εκατ. δολ.

Το Airbnb έχει συγκεντρώσει 555 εκατ. δολ. στον τρέχοντα έκτο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος στοχεύει τα 850 εκατ. δολ., με την αξία του να φτάνει τα 30 δισ. δολ!

Το Airbnb έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής γύρω στα 3 δισ. δολ. από το 2008 και σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η χρηματοδότηση χρέους 1 δισ. δολ. η οποία έγινε στις αρχές του καλοκαιριού. Το γεγονός αυτό μάλλον κάνει την είσοδο στο χρηματιστήριο μη αναγκαία.

Παράλληλα η εταιρεία κλείνει μια συμφωνία πώλησης μετοχών αξίας 200 εκατ. δολ. με σκοπό να προσφέρει μετρητά σε παλιούς μετόχους οι οποίοι επένδυσαν αρχικά σε αυτή.

Σε αυτό τον γύρο ηγούνται οι Google Capital και Technology Crossover Ventures με τον επενδυτικό βραχίονα ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών της Alphabet Inc. να ποντάρει στο Airbnb.

Σίγουρα η ενοικίαση ιδιωτικών κατοικιών είναι για μια τεράστια αγορά, και οι επενδυτές επιθυμούν να πάει καλά η επένδυσή τους για διάφορους λόγους, αλλά η επιτυχία του Airbnb έχει ενοχλήσει την βιομηχανία των ξενοδοχείων αλλά και τις πόλεις οι οποίες χάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έσοδα.

Το Airbnb έχει δικαστικές διαμάχες με το Σαν Φρανσίσκο ενώ και η Νέα Υόρκη σχεδιάζει να κυρήξει παράνομες τις ιδιωτικές ενοικιάσεις κατοικιών, όπως και άλλες πόλεις στην Ευρώπη, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ζημιά στην μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις